spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

VIDEO Amendă ANPC pentru CFR Călători. Nouă trenuri, oprite de la ieșirea pe traseu

O amendă ANPC pentru CFR Călători, în valoare de 30.000 de lei, a fost aplicată vineri, iar comisarii de la Protecția Consumatorului au oprit nouă trenuri de la ieșirea pe traseu.

Echipe de control ale Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB) au verificat modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu și, implicit, drepturile consumatorilor, la SNTFC CFR Călători SA, a anunțat vineri ANPC. Comisarii CPCMB au controlat garniturile de tren de la Revizie Vagoane București Basarab și Revizie Vagoane București Grivița.

„Am revenit în tren, nu ca să ne plimbăm, ci ca să îl verificăm. Este greu de imaginat că, după ce am desfășurat o acțiune, în urmă cu câteva luni, lucrurile par încremenite în timp. O găletușă, o cârpă murdară și multă indolență. S-au aplicat sancțiuni și sper că acest semnal de alarmă să schimbe lucrurile în bine. A merge cu trenul astăzi este o cursă cu peripeții. Covid-ul pare o favoare. CFR pare doar o vacă de muls”, a declarat Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Amendă ANPC pentru CFR Călători. Abaterile constatate

În urma neregulilor constatate, echipele de control au aplicat amenzi contravenționale în valoare de 30.000 de lei și au dispus măsura complementară de oprire temporară a prestării de servicii pentru nouă garnituri de tren, până la remedierea deficiențelor.

Dintre cele mai importante abateri, ANPC a menționat:

–           podelele din linoleum murdare, nemăturate;

–           mobilierul specific vagoanelor neigienizat și deteriorat – scaune din pluș murdare/pătate; cu tetiere și cotiere rupte; coșurile de gunoi din vagoane pline de gunoi (în cazul în care erau golite, nu erau igienizate și prezentau un strat gros de reziduuri vechi);

–           grilele instalațiilor de aer condiționat neigienizate, cu depuneri de praf;

–           grupuri sanitare dotate cu vase de WC și lavoare vechi, ruginite, crăpate, neigienizate, cu miros pătrunzător;

–           lipsa materialelor dezinfectante, a mijloacelor de ștergere/uscare a mâinilor;

–           lipsa săpunului lichid.

Directorul general al CFR Călători, Traian Preoteasa, a dat în judecată Club Feroviar pentru un articol în care semnalam inclusiv faptul că în trenuri este mizerie și sunt gândaci. Citește AICI articolul. ANPC nu vine acum decât să confirme ce am scris noi. Și încă mai abitir.

Amintim că la finele lunii iulie, ANPC a mai făcut un control la CFR Călători, fiind constatate nereguli grave, dar atunci nu s-au acordat amenzi, așa cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar.

CITEȘTE și Amendă ANPC. Conducerea CFR Călători a găsit vinovatul pentru mizeria din vagoane

Ultimele Articole