sâmbătă, mai 4, 2024
spot_img

FOTO S-au făcut lucrări de reparație capitală în nodul feroviar Basarabeasca

La nodul feroviar Basarabeasca din Republica Moldova feroviarii din stânga Prutului au făcut lucrări de reparație capitală la infrastructură.

”Pe tronsoanele Căilor Ferate se lucrează. La stația feroviară Basarabeasca au fost reparate capital liniile de cale ferată și au fost schimbate aparatele de cale pentru a spori siguranța circulației trenurilor. La Ceadîr-Lunga se fac lucrări de înlocuire a macazurilor, pe segmentul Vulcănești – Etulia se înlocuiesc traversele, iar la Cimișlia se repară capital liniile de cale ferată. Aceste lucrări sunt parte a proiectului de reabilitare a tronsonului de cale ferată Tighina – Basarabeasca – Etulia – Giurgiulești, care are o lungime de peste 233 de km. Mergem înainte. Construim Moldova Europeană”, a scris vineri pe pagina sa oficială de Facebook Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării regionale din Republica Moldova.

Nodul feroviar Basarabeasca, parte dintr-un proiect mai amplu

Lucrările sunt incluse într-un proiect mai amplu de modernizare a căii ferate. Tronsonul de cale ferată Tighina – Basarabeasca – Giurgiulești are o lungime de 233 km și urmează a fi dat în exploatare în anul 2025.

Costul total al lucrărilor se ridică la 113 milioane de euro, iar trenurile ar urma să circule pe tronsonul modernizat cu o viteză de 90 km/oră. De asemenea, în Republica Moldova va fi reabilitat un segment de 400 de km pe traseul  Vâlcineț – Ocnița – Bălți – Ungheni – Chișinău – Căinari. Calea ferată va fi reabilitată până la sfârșitul anului în curs, promit autoritățile.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole