joi, mai 2, 2024
spot_img

S-a lansat a doua procedură de achiziție transparentă a Metrorex din acest an

A doua licitație Metrorex din acest an, după cea din februarie pentru cumpărarea de energie electrică, a fost lansată zilele trecute.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație Metrorex ce are ca obiect ”Izolatori pentru suspensia șinei a III-a”. Valoarea totală estimată a contractului ce se dorește a fi încheiat pentru furnizarea a 1.184 de izolatori este de 455.840 de lei, echivalentul a aproximativ 90.000 de euro.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 4 iunie 2024, ora 15:00. Ofertele trebuie să rămână valabile până pe 4 decembrie 2024.Prima licitație Metrorex din 2024, pentru energie electrică

Precedenta procedură de achiziție transparentă a transportatorului bucureștean a fost lansată la finele lunii februarie.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat atunci anunțul de licitație ce avea ca obiect ”Achiziție de energie electrică”. Valoarea totală estimată a contractului este cuprinsă între 177.797.451,01 și 203.567.068,67 lei.

Se intenționează încheierea unui contract de furnizare energie electrică pentru o perioadă de 12 luni, pentru necesarul Metrorex, aferent sistemului de alimentare ce include 37 de locuri de consum. Cantitatea de energie electrică pentru 12 luni este cuprinsă în intervalul: 180.000 MWh, reprezentând cantitatea minimă și 207.000 MWh, reprezentând cantitatea maximă. Furnizorul de energie va încheia contractele aferente activității de transport, servicii de sistem și distribuție a energiei electrice, incluzând în prețul de livrare costurile aferente tarifelor reglementate de ANRE, pe baza deciziilor sau ordinelor emise.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost data de 25 martie 2024, ora 15:00. Așa cum a scris Club Feroviar, au fost depuse două oferte – una din partea actualului furnizor, Tinmar Energy, iar a doua din partea societății de stat Electrica Furnizare.

STB a lansat 35 de licitații în 2024

Așa cum spuneam, Metrorex, societate în subordinea Ministerului Transporturilor, a lansat doar două proceduri de achiziție în prime patru luni ale acestui an.

Spre comparație, celălalt transportator din Capitală, Societatea de Transport București STB SA, aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București, a inițiat în aceeași perioadă 35 de licitații.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole