vineri, mai 3, 2024
spot_img

SRCF Timișoara a primit patru oferte pentru refacerea a patru linii din stația CF Curtici

Sucursala Regională de Căi Ferate Timișoara a primit patru oferte la licitația pentru refacerea a patru linii din stația CF Curtici.

La finele lunii martie, în sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce avea ca obiect ”Lucrări de întreținere și reparație-Stația Curtici, liniile 15A, 16A, 17A, 18A”. Valoarea totală estimată a contractului, care va trebui dus la bun sfârșit în termen de 180 de zile (jumătate de an), este de 3.599.940,71 lei, echivalentul a aproximativ 720.000 de euro, după cum a scris atunci Club Feroviar.

Stația Curtici se află pe linia 200 Șibot-Curtici-Frontieră, linie magistrală. În această stație, în cadrul lucrărilor de reabilitare a Coridorului IV, Frontieră Curtici-km 614+000, în Grupa A nu au fost executate lucrări pe liniile de la 11A-18A. În această categorie intră și liniile 15A, 16A, 17A, la care traversele din beton care alcătuiesc suprastructura căii prezintă fisuri longitudinale, diblurile traverselor sunt distruse și nu mai este asigurată prinderea (materialul mărunt de cale este ruginit și înțepenit), iar prisma de piatră spartă este colmatată.

Forța de munca insuficientă la districtul de linii pentru asigurarea necesarului de lucrări anuale, instrucționale, dar și starea căii pe liniile din stația Curtici, situație care pune în pericol siguranța circulației, impun intervenția cu firme autorizate și specializate în execuția lucrărilor de reparație linii și aparate de cale. Pentru consolidarea liniilor 15A, 16A, 17A este necesar a se executa lucrări de demontare a suprastructurii, săpătură pe întreaga lungime a liniilor și evacuarea pământului rezultat, nivelarea platformei, așternerea stratului de piatră spartă și montarea suprastructurii, descărcarea pietrei sparte și burajele tehnologice, conform caietului de sarcini.

Companiile care vor să repare cele patru linii din stația CF Curtici

Realizarea lucrărilor se va face în conformitate cu procesele tehnologice stabilite în caietul de sarcini și trebuie să îndeplinească condițiile de siguranță a circulației feroviare impuse prin regulamente, instrucțiuni și norme de specialitate ale CNCF CFR SA privind circulația trenurilor. Executantul lucrării va asigura achiziția materialelor necesare prevăzute în caietul de sarcini.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost data de 29 aprilie 2024, ora 15:00. Potrivit anunțului din SEAP, au fost depuse patru oferte, după cum urmează:

  • Antrepriza de Construcții Căi Ferate
  • Con Metal CF S.R.L.
  • SC Samara S.R.L.
  • Gdo Mov Impex S.R.L.

Ofertele trebuie să fie valabile până pe 29 octombrie 2024.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole