vineri, mai 3, 2024
spot_img

Siemens, selectat pentru trenurile de mare viteză dintre California și Las Vegas

Siemens Mobility a fost selectat pentru trenurile de mare viteză dintre California și Las Vegas. Producătorul german a anunțat că a fost selectat ca „ofertant preferat” pentru a prelua construirea și întreținerea garniturilor de tren pentru proiectul feroviar de mare viteză Brightline West, dintre Las Vegas și California.

Proiectul va lega Las Vegas de sudul Californiei, iar contractul va acoperi livrarea a zece garnituri „America Pioneer 220” (AP220). Aceste garnituri de tren vor fi livrate în Nevada și apoi testate, urmând să intre în serviciu cu Brightline West în 2028.

Selecția Siemens Mobility s-a bazat pe o serie de factori, printre care prețul, programul de fabricație, performanța trenurilor, conformitatea, facilitățile pentru pasageri, capacitatea totală de pasageri transportați.

Pe parcursul procesului s-a luat în considerare, de asemenea, interoperabilitatea viitoare cu proiectul California High-Speed Rail.

Knorr Bremse

„Suntem încântați să lucrăm cu Brightline pentru a transforma calea ferată în America, Capitolul de mare viteză al poveștii feroviare americane se va baza pe cei 40 de ani de proiectare, construcție, testare, livrare și întreținere a trenurilor Siemens în Statele Unite”, spune directorul general al Siemens Mobility North America, Marc Buncher.

Trenurile AP220 care vor fi introduse prin această selecție „reprezintă o nouă generație” de tehnologie de transport feroviar de mare viteză, deoarece aduc cele mai noi tehnologii în materie de experiență pentru pasageri, tehnologie digitală și tehnologie de propulsie. Platforma Velaro de la Siemens – care este în prezent în funcțiune în Europa – reprezintă baza pentru AP220, pe măsură ce aceasta evoluează.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole