spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

Amendă ANPC. Conducerea CFR Călători a găsit vinovatul pentru mizeria din vagoane

Conducerea Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA a găsit vinovatul pentru mizeria din vagoane, pentru care și-a luat amendă de la ANPC.

„Referitor la ştirile apărute în mass media privind amenzile aplicate de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) ca urmare a acţiunilor de control comune CFR Călători-ANPC efectuate, CFR Călători face următoarele precizări: CFR Călători a atenționat și penalizat prin depunctare firma care prestează servicii de salubrizare în Revizia de Vagoane Grivița și Revizia de Vagoane Basarab. Ca urmare, firma de salubrizare a mărit numărul de angajați pentru a îmbunătăți calitatea serviciului prestat. În cazul în care firma nu își îmbunătățește calitatea serviciilor SNTFC CFR Călători SA va proceda la notificarea și apoi rezilierea contractului. Vagoanele care au compus garniturile de tren menționate de ANPC au fost retrase din circulație și salubrizate radical. CFR Călători va plăti amenda în cuantum de 1.500 de lei, jumătate din minimul legal, conform prevederilor OG 21/1992 în vigoare, sumă ce va fi recuperată de la firma prestatoare. CFR Călători face eforturi să îmbunătățească condițiile de călătorie și să ridice standardele serviciilor oferite pentru a răspunde nevoilor de confort și mobilitate ale pasagerilor săi”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul operatorului feroviar de stat.

CFR Călători, amendată de ANPC pentru mizeria din vagoane

O amendă ANPC pentru CFR Călători, în valoare de 30.000 de lei, a fost aplicată vineri, iar comisarii de la Protecția Consumatorului au oprit nouă trenuri de la ieșirea pe traseu, după cum a relatat la vremea respectivă Club Feroviar.

Echipe de control ale Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB) au verificat modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu și, implicit, drepturile consumatorilor, la SNTFC CFR Călători SA, a anunțat vineri ANPC. Comisarii CPCMB au controlat garniturile de tren de la Revizia Vagoane București Basarab și Revizia Vagoane București Grivița.

Dintre cele mai importante abateri, ANPC a menționat:

–           podelele din linoleum murdare, nemăturate;

–           mobilierul specific vagoanelor neigienizat și deteriorat – scaune din pluș murdare/pătate; cu tetiere și cotiere rupte; coșurile de gunoi din vagoane pline de gunoi (în cazul în care erau golite, nu erau igienizate și prezentau un strat gros de reziduuri vechi);

–           grilele instalațiilor de aer condiționat neigienizate, cu depuneri de praf;

–           grupuri sanitare dotate cu vase de WC și lavoare vechi, ruginite, crăpate, neigienizate, cu miros pătrunzător;

–           lipsa materialelor dezinfectante, a mijloacelor de ștergere/uscare a mâinilor;

–           lipsa săpunului lichid.

Ultimele Articole