spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Noi Consilii de Administrație la CFR Călători, CFR SA și Metrorex, dar ținute la secret

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a anunțat marți după-amiază că au fost definitivate rapoartele finale pentru noi Consilii de Administrație la CFR Călători, CFR SA și Metrorex. Numai că membrii noilor CA sunt și acum ținuți la secret.

”În urma finalizării procedurii de selecție, conform OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice (cu modificările și completările ulterioare), realizată de firme specializate în recrutarea membrilor Consiliilor de Administrație, Adunările Generale ale Acționarilor (AGA) vor fi convocate, conform prevederilor legale, pentru numirea noilor administratori definitivi ai celor cinci companii aflate sub autoritatea MTI. După îndeplinirea formalităților legale, pe site-urile companiilor va fi afișată noua componență a Consiliilor de Administrație”, se arată în comunicatul menționat.

Cu alte cuvinte, jurnaliștii și ceferiștii sunt îndemnați să țină apăsat butonul de refresh (F5) pe site-urile companiilor, pentru a fi ”pe fază” când se fac modificările în conducere.

Noi Consilii de Administrație la CFR Călători, CFR SA și Metrorex. Ministrul se laudă

”Dacă unii doar au promis, noi demonstrăm, în fiecare zi, prin ceea ce facem, că știm și putem să facem ce ne-am propus. La preluarea mandatului am promis că vom aduce profesioniști la companiile MTI! O primă etapă este deja realizată. Avem cinci consilii de administrație noi, profesioniste, la unele dintre cele mai importante companii ale ministerului, companii pentru care statul român și-a asumat, prin PNRR, că va selecta administratori profesioniști. Chiar dacă obligația – prin PNRR- a fost stabilită doar pentru cinci companii, în prezent, avem în derulare, în diverse stadii, selecția pentru majoritatea consiliilor de administrație ale unităților MTI. Numai așa vom putea să ne asigurăm că banul public va fi cheltuit eficient de către administratori care știu ce înseamnă să implementeze un management profesionist”, a ținut să se laude ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

CITEȘTE și Grindeanu prelungește mandatele la CA Metrorex cu două luni. Luni zicea că sunt membri noi

Ultimele Articole