marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Accident la Simbrea. Camion răsturnat pe calea ferată, circulație feroviară oprită

Este circulație feroviară oprită marți după-amiază pe secția feroviară 501, din cauza unui accident la Simbrea.

UPDATE. CNCF CFR SA a informat că circulația feroviară a fost reluată între haltele Palanca și Simbrea la ora 18:00, iar cele patru trenuri de călători care au staționat temporar, din cauza accidentului rutier, au fost reînscrise în trafic. Circulația trenurilor a fost închisă temporar în intervalul 14:20 – 18:00, pe secția CF Adjud – Ghimeș, din cauza unui accident la Simbrea, accident în urma căruia un camion s-a răsturnat pe cale ferată. Până la finalizarea cercetărilor efectuate de organele abilitate la fața locului, a intervențiilor necesare pentru ridicarea camionului din gabaritul căii și repunerea sub tensiune a liniei de contact, trenurile de călători IR 1543 (Brașov – Iași), R 5215 (Miercurea Ciuc – Mărășești), R 5212 (Ghimeș – Mărășești) și R 5207 (Mărășești – Miercurea Ciuc) au staționat temporar în Palanca, Simbrea, Ghimeș și Goioasa, acestea urmând să ajungă la destinație cu întârziere.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că traficul feroviar este închis temporar pe secția de circulație Adjud-Ghimeș, din cauza unui accident rutier produs între haltele Palanca și Simbrea, accident în urma căruia un camion s-a răsturnat pe calea ferată.

Traficul feroviar între haltele Palanca și Simbrea se va relua după finalizarea cercetărilor efectuate de organele abilitate la fața locului și ridicarea camionului din gabaritul căii. În prezent este afectată circulația trenului de călători, IR 1543 (Brașov – Iași), care staționează temporar în hm. Palanca, acesta urmând să fie reînscris în circulație după finalizarea intervențiilor din zona accidentului.

Adresăm scuze călătorilor pentru disconfortul creat și le mulțumim pentru înțelegere, se arată în comunicatul dat publicității de administratorul infrastructurii feroviare din România.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole