spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Grindeanu prelungește mandatele la CA Metrorex cu două luni. Luni zicea că sunt membri noi

Oamenii ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu au prelungit mandatele „provizorilor” din CA Metrorex în condițiile în care ministrul anunța luni noi membri selectați de către o firmă de recrutare, nu numiți politic de el. Grindeanu prelungește mandatele cu două luni.

Potrivit unei hotărâri AGA din data de 2 februarie, publicată însă abia marți, sunt prelungite mandatele a patru membri cu două luni până în aprilie 2024. Mandatul celui de-al cincilea membru, și anume Mihai Teodorescu, a fost acordat în decembrie 2023, fapt pentru care și acesta va fi membru până în aprilie.

Grindeanu prelungește mandatele

Cu toate acestea, zilele în CA ale tuturor membrilor sunt numărate. Ministrul Sorin Grindeanu a anunțat luni selecția unui nou CA de către o firmă de administrare. Odată întrunită viitoarea AGA, este de așteptat să fie numiți noii membri, iar mandatele vechilor să fie întrerupte. Fiind vorba de mandate provizorii, acestea pot fi întrerupte oricând prin decizia AGA, explică o sursă informată adăugând că o companie nu poate rămâne fără un Consiliu de Administrație.

Club Feroviar a explicat luni că deși nu are nicio treabă cu numirile membrilor CA, cel puțin potrivit legislației, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu se împăunează cu numirile, în speranța că îi va crește vizibilitatea publică, iar imaginea sa va continua să se îmbunătățească.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat luni dimineață că a fost selectat un nou Consiliu de Administrație la Metrorex, însă nu a dezvăluit care este componența acestuia.

”Metrorex are, de astăzi, un Consiliu de Administrație profesionist, selectat pe principiile managementului corporativ! (…) Selecția noului CA a fost realizată de o firmă specializată în domeniu. În zilele următoare, voi semna Ordinele de ministru și pentru Consiliile de Administrație pentru încă 4 companii: CNAIR, CNIR, CFR SA (Infrastructură), CFR Călători”, a scris luni dimineață vicepremierul pe pagina sa de Facebook.

 

Ultimele Articole