marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Procedură lansată pentru a amenaja o trecere la nivel cu calea ferată Nădlac-Arad

Primăria municipiului Arad a lansat o procedură de achiziție în scopul de a amenaja o trecere la nivel cu calea ferată Nădlac-Arad.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație, în procedură simplificată, ce are ca obiect ”Proiect tehnic de execuție, asistență proiectant, verificare proiect și execuție lucrări <Amenajare trecere la nivel cu liniile de cale ferată strada Câmpul Liniștii>”.

Valoarea totală estimată a contractului de lucrări ce se intenționează a se încheia în urma licitației este de 7.020.498 de lei, echivalentul a aproximativ 1,4 milioane de euro.Se circulă greu la trecerea la nivel cu calea ferată Nădlac-Arad

Strada Câmpul Liniștii este traversată de calea ferată Arad-Nădlac, secția de circulație feroviară 215, linie simplă neelectrificată. Porțiunea de stradă dintre calea ferată și DN7 – Centura Arad, a fost reabilitată în perioada 2011 – 2012, fără a fi cuprinsă și traversarea căii ferate. În prezent trecerea peste calea ferată și alte linii industriale din această zonă se face pe un drum excentric față de amplasamentul străzii Câmpul Liniștii, amplasat la Km 2 + 242, ceea ce îngreunează circulația auto în zonă, atât din cauza curbei drumului, cât și a traficului CFR.

Amenajarea trecerii la nivel se dorește a se face pe Linia de cale ferată 223 Arad-Nădlac la Km 2+375, în vederea eliminării curbelor existente pe drumul de acces la pasaj. Asfel, aliniamentul legăturii rutiere va fi în linie dreaptă în continuarea străzii Câmpul Liniștii. Această trecere va facilita devierea traficului greu de pe artera aglomerată – Calea Aurel Vlaicu și va contribui astfel la reducerea timpilor de deplasare și implicit a poluării orașului. Indicatorii obiectivului de investiții au fost aprobați în formă actualizată conform Hotărârii nr. 97/2024. Studiul de fezabilitate a fost întocmit de SC Bridge Consult SRL.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 15 mai 2024, ora 15:00. Ofertele trebuie să fie valabile până pe 15 noiembrie 2024.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole