miercuri, mai 1, 2024
spot_img

Contract de semnalizare atribuit pentru conexiunea feroviară EAU – Oman

Întreprinderea comună Oman – Etihad Rail a atribuit consorțiului format din Siemens Mobility și Hassan Allam Construction contractul de instalare a sistemelor de semnalizare pentru rețeaua feroviară EAU – Oman, care va lega cele două țări între Abu Dhabi și Sohar.

Contractul de proiectare și construcție de sisteme feroviare și de integrare pentru Abu Dhabi – Sohar acoperă instalarea sistemelor de semnalizare ETCS de nivel 2, de telecomunicații și de alimentare cu energie electrică pe cei 303 km ai legăturii feroviare Abu Dhabi – Sohar.

Soluțiile de semnalizare sunt de ultimă generație și rezistente la clima de deșert. Acest proiect marchează prima rețea feroviară transfrontalieră din Orientul Mijlociu și din lumea arabă. Când va fi finalizată, noua linie feroviară cu ecartament de 1 435 mm, care va lega Abu Dhabi, Al Ain și Sohar, va reduce timpul de călătorie la 100 de minute.

„Suntem mândri să ne alăturăm Siemens Mobility în furnizarea soluțiilor avansate de semnalizare care vor asigura transportul sigur și fără întreruperi al pasagerilor și mărfurilor între EAU și Oman. Hassan Allam Construction și Siemens au un istoric îndelungat de colaborare de succes în Egipt și suntem onorați să extindem acest parteneriat și în alte țări regionale importante, precum EAU și Oman”, a declarat Hassan Allam, președintele Hassan Allam Construction.

Calea ferată Abu Dhabi – Sohar face parte din viziunea de conectare a diferitelor națiuni din CCG printr-o rețea feroviară, proiectul se conectează și va fi complet integrat în rețeaua feroviară regională actuală și propusă de CCG. Rețeaua feroviară EAU – Oman (Hafeet Rail) va conecta portul Sohar din Sultanatul Oman la rețeaua feroviară națională a Emiratelor Arabe Unite de la Abu Dhabi, o rețea care leagă toate cele șapte emirate ale EAU până la granița cu Regatul Arabiei Saudite.

Prin acest proiect istoric, ambele țări urmăresc să faciliteze practica comerțului transfrontalier și să sporească eficiența sistemului lanțului de aprovizionare prin conectarea porturilor comerciale și a zonelor economice la rețeaua feroviară și prin îmbunătățirea conectivității comerciale și sociale între cele două țări.

De asemenea, proiectul urmărește să lege centrele industriale dintre cele două națiuni și să sporească eficiența serviciilor logistice, precum și extinderea diferitelor sectoare industriale, a activității economice și a turismului.

„Suntem profund onorați și mândri că Oman – Etihad Rail ne-a încredințat acest proiect strategic care nu numai că va contribui la dezvoltarea socială și economică a celor două țări, dar care cred că va fi un proiect inovator pentru întreaga regiune”, a declarat Ayman Ashour, CEO al Siemens Mobility în EAU.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole