luni, septembrie 25, 2023
spot_imgspot_img

Despăgubiri majorate pentru magistrala de metrou 1 Mai – Otopeni

Ministerul Transporturilor a realizat un proiect de act normativ prin care se majorează cu cinci milioane de lei suma acordată drept despăgubiri la exproprierea imobilelor necesare construirii magistralei 6 de metrou către Aeroportul Otopeni.

Proiectul de act nomativ explică faptul că după recepționarea de către A.N.C.P.I./O.C.P.I. a documentațiilor cadastrale individuale, anumite date de identificare ale imobilelor supuse exproprierii au suportat modificări, în ceea ce privește suprafața de expropriat. Diferențele sus-menționate la magistrala 6 sunt rezultatul măsurătorilor din teren și ale documentelor care au stat la baza realizării documentațiilor cadastrale.

Terenuri reevaluate la magistrala de metrou

Astfel, pentru un număr de cinci imobile ca urmare a suprapunerii planurilor parcelare peste coridorul de expropriere au rezultat diferențe ale suprafețelor cuprinse față de suprafețele rezultate din măsurătorile cadastrale. Totodată, ca urmare a întocmirii documentațiilor cadastrale la unul dintre cele 4 de imobile au rezultat și modificări ale numelui și/sau proprietarilor.

Astfel, în conformitate cu prevederile legale a fost întocmit și cel de-al doilea raport de evaluare.

Suma aferentă despăgubirii pentru imobilele menționate mai sus conform Hotărârii Guvernului nr. 496/2017, cu modificările ulterioare, este de 21.898.605 lei.

Ca urmare a realizării documentațiilor cadastrale și a celui de-al doilea raport de evaluare pentru cele patru imobile, în conformitate cu prevederile art. 11 alin. (7) din Legea nr. 255/2010, cu modificările și completările ulterioare, rezultă o valoare de despăgubire pentru imobilele menționate mai sus de 26.039.882 lei.

Printre proprietarii afectați de modificare se numără și Andrei Tinu, fiul jurnalistului Dumitru Tinu, proprietar al unei clădiri în suprafață de 143 mp pe Bulevardul Aerogării din București, cu teren aferent. Acesta ar urma să fie despăgubit cu aproape un milion de lei.

Ultimele Articole