spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Borsetă cu bani mulți uitată în tren. Ce s-a întâmplat cu ea

O doamnă de bună-credință care a călătorit cu trenul de la Mediaș la Cluj-Napoca a anunțat marți echipajul mixt aflat pe peron, despre faptul că o persoană a uitat într-un vagon o borsetă cu bani. Pe lângă documente personale ale unui bărbat, în borsetă se aflau peste 20.000 de lei.

„Echipajul, format din agentul șef de poliție Șigăuan Daniel din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Cluj Napoca și plutonierul adjutant Zegrean Paul, jandarm al Grupării de Jandarmi Mobilă a găsit borseta în locul indicat de doamnă, potrivit stiridecluj.ro.

Borsetă cu bani cu proprietarul identificat

Pe lângă documente personale, în borsetă se aflau peste 20.000 de lei. Au fost demarate rapid toate verificările pentru identificarea bărbatului care a pierdut-o, cu gândul că oamenii nu poposesc în gară, se află adesea în tranzit, vin și pleacă, însă dacă activitățile decurg bine, s-ar putea să îl găsească încă în oraș.

Asta s-a și întâmplat. Domnul B.I, în vârstă de 79 de ani, din județul Alba a fost identificat la scurt timp și chemat înapoi la gară, la sediul poliției, pentru a-i fi restituită borseta, spre uimirea acestuia, fără a-i lipsi bani din interior.”, au transmis cei de la IPJ Cluj.

Nu e primul caz

Nu e prima dată când sunt găsiți bani în tren care sunt restituiți proprietarilor. În august 2022 un șef de tren din Suceava a returnat o borsetă în care se găseau 43.000 de lei proprietarului acesteia, care o uitase pe o bancă.

Vasilică Săvuț se afla în timpul serviciului și în timp ce se afla în Gara Iași așteptând trenul 1830 Galați – Cluj pe care urma să îl deservească, a observat pe o bancă o borsetă fără stăpân, potrivit Monitorul de Suceava (foto). „M-am apropiat și am ridicat borseta. La mică depărtare erau un domn și o doamnă și am mers la ei. Am deschis borseta și am văzut că era plină cu bani. Ca să fiu sincer, mi-au tremurat picioarele. Am mers mai apoi la Poliția TF din Iași și am predat borseta, în care erau circa 43.000 de lei”, a mărturisit la acel moment șeful de tren. La scurt timp, a apărut și păgubitul, care i-a mulțumit ceferistului  pentru gestul de a preda borseta cu bani la poliție.

Vasilică Săvuț, care lucrează la CFR de 32 de ani, nu a fost la prima întâmplare de acest gen. În urmă cu aproximativ șase ani a găsit o borsetă în care se aflau 40.000 de dolari. Ca și acum, a predat bunul găsit la Poliție. „Aceste două cazuri sunt cele în care erau sume foarte mari de bani, dar portofele cu acte și bani mai puțini am găsit de foarte multe ori. Niciodată nu m-am gândit să îmi însușesc vreun bun găsit pentru că nu ar fi normal. Dacă se poate să ajut un om în necaz o fac cu mare bucurie”, spunea Vasilică Săvuț.

Ultimele Articole