sâmbătă, mai 4, 2024
spot_img

Locomotivă defectă la trenul Ister. Circulație feroviară oprită pe Magistrala 200

O locomotivă defectă la trenul Ister, IRN 473, a blocat sâmbătă dimineața circulația feroviară pe Magistrala 200, între stațiile Voila și Făgăraș.

UPDATE. Un călător aflat în tren a făcut pentru Club Feroviar filmul evenimentelor:

09:32 A venit dupa noi o locomotiva de ajutor.
09:53 Am sosit la Făgăras și au deconectat locomotiva de ajutor.
10:45 Au venit locomotivele de ajutor
11:26 Am plecat din Făgăraș (237 de minunte întârziere)
12:41 Am sosit în Brașov (230 de minute întârziere)
14:34 Ploiești Vest (222 de minute întârziere).

Garnitura operată de SNTFC CFR Călători a plecat vineri seara la ora locală 19,10 din Budapest Keleti, cu destinația finală București Nord, unde ar fi trebuit să ajungă sâmbătă dimineață la ora 11,30. Trenul a ajuns la timp pe teritoriul României, la ora 0,29 în stația Curtici. Numai că în jurul orei 7,25, între stațiile Voila și Făgăraș de pe Magistrala 200 (linie simplă, neelectrificată), locomotiva diesel s-a defectat.

Trenul urmează să fie retras din linie curentă cu locomotiva garniturii IRN 77, până în stația Făgăraș, de unde va fi reînscris în circulație cu o altă locomotivă, trimisă din Sibiu, a informat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA.Alte trei trenuri așteaptă eliberarea liniei

Pănă la retragerea trenului IRN 473 din linie curentă, alte trei garnituri – IRN 77, R 2101 și R 2512  – staționează temporar, în gările adiacente, pentru eliberarea secției CF Voila – Făgăraș deoarece, așa cum am precizat mai sus, pe acest tronson este linie simplă. Pe cale de consecință, dacă un tren este defect în linie curentă, între două stații, celelalte garnituri trebuie să aștepte deblocarea liniei pentru a-și continua călătoria.

Așa cum procedează de fiecare dată în asemenea situații, responsabilii SNTFC CFR Călători nu au comunicat absolut nimic în legătură cu acest incident, cu locomotivă defectă la trenul Ister.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole