luni, aprilie 29, 2024
spot_img

Angajări la CFR SA, ultimele anunțuri publicate. CFR Călători a pus frână la recrutare

În perioada următoare se vor face noi angajări la CFR SA, fiind scoase la concurs câteva posturi. CFR Călători nu a mai lansat niciun concurs de la începutul lunii trecute.

Compania de infrastructură a postat în ultima perioadă două anunțuri privind organizarea de concursuri.

Primul concurs va avea loc la SRCF Cluj la data de 26 aprilie și vizează ocuparea următoarelor posturi:

  • 1 post de inginer III la Secția CT3 Oradea/ Compartiment Tehnic Organizare;
  • 1 post de montator SCB 2 la Secția CT 3 Oradea/ Laborator Satu Mare.

Detalii puteți găsi AICI.

La rândul ei, SRCF Galați organizează pe 10 mai concurs pentru următoarele posturi vacante:

  • 1 post de tehnician IFTE III la Secția IFTE 1 Galați;
  • 1 post de tehnician IFTE III la Secția IFTE 2 Buzău;
  • 1 post de tehnician IFTE III la Secția IFTE 3 Adjud.

Detalii sunt disponibile AICI.Angajările la CFR Călători au fost oprite

Pe de altă parte, CFR Călători nu mai face angajări, chiar dacă duce lipsă de mecanici de locomotivă, motiv din care a anulat zeci de trenuri în ultima perioadă, așa cum a scis Club Feroviar.

Ultimul anunț de angajare a fost postat de operatorul feroviar de stat pe site-ul propriu pe 6 martie 2024 și de atunci nimic. Ce-i drept, angajările la CFR Călători sunt restricționate de Legea 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung, cunoscută și ca Legea Austerității. La articolul XXXII din sus-menționata lege se prevăd următoarele:

”(1) Posturile vacante existente la nivelul structurilor organizatorice ale operatorilor economici la data intrării în vigoare a prevederilor prezentei legi, pentru care nu au fost declanșate procedurile pentru ocuparea acestora, se ocupă prin concurs sau potrivit metodologiei existente la nivelul operatorilor economici pe baza hotărârii consiliului de administrație, în limita maximă a 7,5% din posturile vacante existente până la sfârșitul anului 2023.

(2) Restul posturilor vacante existente la data intrării în vigoare a prezentei legi după aplicarea prevederilor alin. (1) la nivelul operatorilor economici se desființează și nu se pot reînființa pe o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi”.

Conducerea CNCF CFR SA a cerut derogare de la aceste restricții și Guvernul a dat un Memorandum în acest sens. Lucru pe care nu l-a ceut însă și CFR Călători.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole