luni, aprilie 29, 2024
spot_img

Terenul unei unități militare, expropriat pentru lucrările la Magistrala 6 de metrou

Terenul unei unități militare de pe Șoseaua București-Ploiești va fi expropriat pentru lucrările la Magistrala 6 de metrou.

Pe site-ul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii a fost postat, în consultare publică, proiectul de Hotărâre a Guvernului privind transmiterea unui imobil aflat în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii prin Metrorex S.A. în vederea realizării lucrării de utilitate publică de interes național ”Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni)”.

Pentru realizarea lucrărilor la Magistrala 6, este necesar a se ocupa un teren în suprafață 12.017 mp, situat în București, aflat în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale. Terenul este situat în Municipiul București, sectorul 1, Șoseaua București – Ploiești, km. 12,5 și are o împrejmuire din plăci de beton prefabricate cu o lungime de 288,039 ml. Terenul este înregistrat în Cartea Funciară nr. 282071, București, Sectorul 1, iar Ministerul Apărării Naționale va face dezmembrarea lui înainte de transmiterea dreptului de administrare asupra acestuia către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Terenul respectiv are o valoare contabilă de 2.587.616,42 lei, compusă din: împrejmuire din plăci beton prefabricate – 964,82 lei și suprafaţa terenului – 2.586.651,60 lei.Lucrările la Magistrala 6 de metrou vor fi făcute de turci

Pe 8 martie 2022, Metrorex a semnat cu asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.S. – Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S. contractul pentru săparea tunelurilor la prima secțiune a Magistralei 6 de metrou, cea dintre 1 Mai și Tokyo.

Primul lot al M6 (1 Mai – Tokyo) va avea o lungime de 6,6 km și va cuprinde 6 noi stații: Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa și Tokyo (mall-ul Băneasa Shopping City).

Apoi, pe 2 mai 2023, Metrorex a semnat cu Asocierea Gülermak Ağir Sanayi Inşaat Ve Taahhüt A.S. – Somet SA contractul pentru tunelurile de la stația Tokyo până la Aeroportul Henri Coandă. Subcontractanți declarați sunt Vertatel International, Danavi, Institutul de Arheologie Vasile Pârvan și Geostud. Terți și subcontractanți sunt TPF Getinsa Euroestudios SL. Și 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata S.P.A.

Sectiunea de Nord, Tokyo – Aeroport Otopeni, a Magistralei 6 de metrou, va avea un traseu de 7,6 km și 6 stații, cu următoarele denumiri: Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Henri Coandă.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole