luni, aprilie 29, 2024
spot_img

Renfe va pune în circulație luna viitoare noile rame AVE S-106 de la Talgo

Operatorul feroviar spaniol de stat Renfe va pune în circulație luna viitoare noile rame AVE S-106 de la Talgo.

Pe 21 mai, Renfe va pune în serviciul comercial primele zece rame de mare viteză de nouă generație livrate de producătorul Talgo. O parte din acest parc va fi ultilizat pe liniile Franța-Spania.

Trenurile de mare viteză proiectate de constructorul iberic Talgo vor permite lansarea de legături feroviare rapide în Asturia și în Galicia, spre orașe ca Vigo, Pontevedra, Vilagarcia, Santiago și A Coruña, cu reducerea duratei călătoriei cu până la 18 minute. În plus, aceste trenuri de ultimă generație vor permite îmbunătățirea ofertei companiei pe ansamblul rețelei, grație ramelor cu capacitate crescută – 12 vagoane, 500 de pasageri.

Ofertă de patru ori mai mare pe relația Spania-Franța

Și pe internațional noile trenuri vor fi de ajutor, mai ales pe liniile Paris-Lyon-Marsilia și Paris-Barcelona. Cu o rată medie de ocupare de 80%, compania a anunțat că a vândut deja peste 500.000 de bilete pentru liniile sale Franța-Spania lansate în iulie 2023.

Acum, obiectivul este de a cvadrupla oferta, trecând de la 4 la 16 trenuri pe zi, aducerea trenurilor sale până la gara Paris-Lyon – și de a câștiga ”conexiuni internaționale și naționale pe piața franceză”, după cum precizează responsabilii Renfe. Trei noi stații feroviare ar putea fi adăugate la destinațiile actuale: Lyon Perrache, Montpellier Sud și Nîmes Pont du Gard.

Trenurile de generație mai veche (Alvia S-730, S-130 și S-121), înlocuite de noile rame AVE S-106 de la Talgo, vor fi la rândul lor utilizate pentru creșterea ofertei feroviare pe principalele coridoare care fac legătura cu Andaluzia, Estramadura, Catalunya, Aragon, de Castilla-y-Leon, Castilla-la-Mancha și Madrid.

În total, Renfe țintește o creștere a ofertei cu 20.000 de locuri pe scaune. Antrenată într-o operațiune de reînnoire a parcului activ în valoare de cinci miliarde de euro, Renfe a comandat nu mai puțin de 30 de rame AVE S-106, în ambiția sa de a avea cel mai modern parc din Europa.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole