marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Fost director la căile ferate elvețiene, judecat pentru devalizare și luare de mită

Un fost director la căile ferate elvețiene, concediat acum șapte ani, va fi judecat pentru devalizare și luare de mită.

Lui Wolfgang Winter, fost director al Elvetino, filială a CFF specializată în administrarea vagoanelor restaurant și bistro, nu-i ajungea salariul de 240.000 de franci elvețieni pe an, adică 20.000 de franci (20.500 de euro aproximativ) pe lună.

Activitatea sa în fruntea filialei Elvetino a fost oprită brusc în anul 2017, fără ca la acea vreme să fie explicate motivele care au dus la concediere. Acum însă totul devine foarte clar, scriu jurnaliștii elvețieni.

Actul de acuzare al justiției din Țara Cantoanelor notează că în paralel cu activitatea sa de director al companiei de stat, sexagenarul ar fi creat o companie care se ocupa cu importul din China de articole necesare vagoanelor restaurant, pe care apoi le vindea la prețuri exorbitante către Elvetino. Marfa vândută nu numai că era scumpă, dar s-a dovedit a fi și de proastă calitate, din moment ce foarte multe articole importate au fost pur și simplu aruncate la gunoi, deoarece nu respectau normele elvețiene de calitate.

Cu o marjă brută de profit de 75%, potrivit Parchetului din Zurich, acest business a adus peste 200.000 de franci în conturile directorului patron. Numai că omul nu s-a arătat satisfăcut nici așa. În cursul mandatului său, Wolfgang Winter a mărit în două rânduri bugetul de salarii pentru a-și majora venitul și a încasa prime, operațiuni făcute fără acordul Consiliului de Administrație.

Wolfgang Winter se caza la hoteluri de lux și călătorea la clasa Business

Mai mult, el a profitat de poziția sa pentru a se caza la hoteluri de lux și pentru a călători cu avionul la clasa Business, pe banii CFF. Extravaganțe care au mai costat compania încă 200.000 de franci în patru ani. Într-un final, toate aceste matrapazlâcuri au fost descoperite în 2017 de un angajat al Elvetino.

Acum, la șapte ani de la concedierea sa, Wolfgang Winter, care este acuzat și de luare de mită, va ajunge în fața justiției. Omul acum în vârstă de 67 de ani este acuzat de gestiune frauduloasă, escrocherie și corupție. El are termen pe 7 mai în fața instanței din Zurich.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole