luni, aprilie 29, 2024
spot_img

Deutsche Bahn reînnoiește 2000 km în 2024

Rețeaua feroviară învechită Deutsche Bahn contribuie în mod semnificativ la întârzierile trenurilor. Acum, renovarea fundamentală este pe cale să înceapă. În plus, în 2024 sunt planificate proiecte de modernizare și construcție pentru aproximativ o mie de stații și opriri, inclusiv pentru stații importante precum Duisburg, Dresda, Hanovra, Ulm și München.

Potrivit companiei de căi ferate, se vor face investiții și în numeroase stații de dimensiuni mici și medii, concentrându-se pe intrări accesibile, protecție împotriva intemperiilor și informații pentru pasageri, după cum a relatat Spiegel, preluat de voiceofeurope.com.
Până la sfârșitul anului 2030, se așteaptă ca 355 de inițiative de dimensiuni mici și mijlocii să îmbunătățească calitatea rețelei existente. Acestea includ semnalizări suplimentare, puncte de comutare și platforme noi. De asemenea, DB construiește cutii de semnalizare mai moderne pentru operațiunile feroviare digitale.În acest an, Deutsche Bahn intenționează să reînnoiască 2000 de kilometri de șine și 2000 de aparate de cale. „Investițiile din partea DB, a guvernului federal și a statelor numai în infrastructura feroviară se ridică la aproximativ 16,4 miliarde de euro în 2024”, a anunțat luni corporația de stat. Obiectivul este de a stopa îmbătrânirea infrastructurii feroviare.

Rețeaua feroviară este considerată dărăpănată și suprasolicitată. În operațiunile zilnice, numeroasele întreruperi pe rutele cheie și multe șantiere de construcții au dus recent la un număr mare de întârzieri. Îmbătrânirea infrastructurii feroviare este măsurată în raportul anual privind starea rețelei. În raportul actual (pentru anul 2022), „nevoia de recuperare a întârzierilor cauzate de îmbătrânire” este estimată la 103,4 miliarde de euro. Restanțele sunt deosebit de semnificative în cazul podurilor (59,9 miliarde EUR). Dacă îmbătrânirea poate fi oprită în 2024, va fi vizibilă doar în raportul ulterior privind starea rețelei.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole