sâmbătă, septembrie 23, 2023
spot_imgspot_img

Turcii și polonezii vor să livreze tramvaie pentru Iași, în valoare de 35 de milioane de euro

Două companii, una din Turcia și cealaltă din Polonia, vor să livreze tramvaie pentru Iași, la licitația în valoare de 35 de milioane de euro organizată de Municipalitate.

La finele lunii mai, Primăria Iași a postat în sistemul electronic de achiziții publice anunțul de licitație cu titlul ”Furnizare 18 tramvaie aferente proiectului Achiziție de mijloace de transport public – tramvaie 22 m la nivelul Municipiului Iași”, după cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar. Valoarea totală estimată a achiziției este de 177.217.200 de lei, echivalentul a peste 35 de milioane de euro.

Investiția presupune achiziția a 18 de tramvaie de 22 m cu podea complet coborâtă, unidirecționale, dotate cu echipamente ITS, destinate transportului public de călători din municipiul Iași. De asemenea, noile tramvaie vor putea asigura accesul facil și neîngrădit la serviciul de transport public al persoanelor cu mobilitate redusă, care se deplasează în cărucioare cu rotile, persoanelor în vârstă, persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau auz, persoanelor care transportă cărucioare pentru copii etc.

Bozankaya și PESA vor să furnizeze tramvaie pentru Iași

Termenul limită de depunere a ofertelor a fost vineri, 7 iulie 2023, ora 15:00. Potrivit anunțului din SEAP, au fost depuse două oferte, din partea Bozankaya Otomotiv Mak. İml. İth. Ve İhr. A.Ş. și Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz Spólka Akcyjna.

La evaluarea ofertelor, prețul va conta în proporție de 80%, iar câte 10% se vor acorda pentru numărul suplimentar de călători transportați și perioada de garanție extinsă.

Ultimele Articole