miercuri, iunie 7, 2023
spot_img

S-au lansat proceduri pentru achiziția de tramvaie la Iași și Galați, cu bani din PNRR

Două proceduri pentru achiziția de tramvaie la Iași și Galați, cu bani din Planul Național de Redresare și Reziliență, au fost lansate în ultimele zile.

Primăria Galați a publicat în sistemul electronic de achiziții publice anunțul de licitație ce are ca obiect ”Achiziția a 10 tramvaie de aproximativ 18 metri destinate transportului public de călători”. Valoarea totală estimată a contractului este de 98.454.000 de lei, echivalentul a 20 de milioane de euro.

Achiziția se va face prin fonduri alocate prin Programul National de Redresare şi Reziliență, Componenta 10 – Fondul local, Obiectul de investiții I.1.1. – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante). Livrarea primului tramvai se va face cel târziu în luna 15, urmând ca restul tramvaielor să fie livrate până cel mai târziu în luna 22 de derulare a contractului. Va fi inițial furnizat un tramvai pentru probe/acceptare, urmând apoi ca livrările în bloc să continue, câte minimum un tramvai pe lună. Perioada de garanție a tramvaielor va fi de minimum 36 de luni sau minimum 180.000 km de la emiterea Certificatului de fiabilitate.

La evaluarea ofertelor, prețul va conta doar în proporție de 60%, urmând să fie acordați câte 10% pentru următorii factori: podeaua joasă pe toată suprafața de transport a călătorilor, consumul specific de energie de tracțiune, perioada de garanție extinsă și perioada de livrare mai rapidă.

Ofertele trebuie depuse până pe 26 iunie 2023, ora 15:00, și trebuie să rămână valabile până pe 26 decembrie 2023.

Licitație pentru achiziția de tramvaie la Iași

La rândul ei, Primăria Iași a postat în SEAP anunțul de licitație cu titlul ”Furnizare 18 tramvaie aferente proiectului Achiziție de mijloace de transport public – tramvaie 22 m la nivelul Municipiului Iași”. Valoarea totală estimată a achiziției este de 177.217.200 de lei, echivalentul a peste 35 de milioane de euro.

Investiția presupune achiziția a 18 de tramvaie de 22 m cu podea complet coborâtă, unidirecționale, dotate cu echipamente ITS, destinate transportului public de călători din municipiul Iași. De asemenea, noile tramvaie vor putea asigura accesul facil și neîngrădit la serviciul de transport public al persoanelor cu mobilitate redusă, care se deplasează în cărucioare cu rotile, persoanelor în vârstă, persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau auz, persoanelor care transportă cărucioare pentru copii etc.

La evaluarea ofertelor, prețul va conta în proporție de 80%, iar câte 10% se vor acorda pentru numărul suplimentar de călători transportați și perioada de garanție extinsă.

Ofertele trebuie depuse până pe 30 iunie 2023, ora 15:00, și trebuie să fie valabile până pe 30 octombrie 2023.

Ultimele Articole