luni, aprilie 29, 2024
spot_img

Se închide Pasajul Piața Presei Libere, pentru lucrări la Magistrala 6 de metrou

Metrorex a anunțat că accesul în Pasajul Piața Presei Libere va fi restricționat începând din noaptea de marți spre miercuri, de la ora 23:00, până în data de  25.04.2024, la ora 06:00, pentru lucrări la Magistrala 6 de metrou.

Închiderea pasajului este necesară pentru a permite montarea de reperi topo, la viitoarea stație Montreal de pe aliniamentul viitoarei Magistrale 6, Secțiunea Sud.

Lucrările se desfășoară în cadrul contractului de execuție „Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6. 1 Mai-Otopeni). Proiectare și execuție structură de rezistență stații, galerii și tuneluri. Lotul 1. – 1 Mai-Tokyo”.

Operațiunea se efectuează cu avizul Brigăzii Rutiere, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, iar, cu excepția intervalelor menționate, circulația pe sectorul de drum specificat se va desfășura în condiții obișnuite. Metrorex precizează că pe carosabilul din afara pasajului traficul nu este restricționat și nici deviat. Semnalizarea lucrărilor va fi făcută conform cerințelor legale, iar la finalizarea activității traficul va fi redeschis și semnalizarea rutieră va fi adusă la starea inițială.Contractul de lucrări la Magistrala 6 de metrou, semnat acum doi ani

Pe 8 martie 2022, Metrorex a semnat cu asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.S. – MAKYOL Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S. contractul pentru săparea tunelurilor la prima secțiune a Magistralei 6 de metrou, cea dintre 1 Mai și Tokyo, după cum am informat la vremea respectivă.

Primul lot al M6 (1 Mai – Tokyo) va avea o lungime de 6,6 km și va cuprinde 6 noi stații: Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa și Tokyo (mall-ul Băneasa Shopping City).

Apoi, pe 2 mai 2023, Metrorex a semnat cu Asocierea Gülermak Ağir Sanayi Inşaat Ve Taahhüt A.S. – Somet SA contractul pentru tunelurile de la stația Tokyo până la Aeroportul Henri Coandă.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole