vineri, februarie 16, 2024
spot_img

S-a semnat contractul pentru Magistrala 6 de metrou, până la mall-ul lui Puiu Popoviciu

Metrorex a semnat marți cu turcii de la Alsim Alarko contractul pentru Magistrala 6 de metrou, primul tronson, până la Băneasa Shopping City, mall-ul miliardarului fugar Puiu Popoviciu.

„Magistrala 6 de metrou intră de astăzi în linie dreaptă! Metrorex a semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de structură pentru primul lot al M6 (1 Mai-Tokyo), care va avea o lungime de 6,6 km și va cuprinde 6 noi stații:

-Pajura

-Expoziției

-Piața Montreal

-Gara Băneasa

-Aeroport Băneasa

-Tokyo (Centrul comercial Băneasa).

Contractul, în valoare de 1,2 miliarde de lei fără TVA, este finanțat din fonduri europene  nerambursabile și din bugetul de stat. Asocierea de constructori turci are la dispoziție 48 de luni (4 ani) pentru a finaliza lucrările”, a scris pe pagina sa de Facebook ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Contractul a fost semnat cu asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.S. – MAKYOL Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S.


 


Contractul pentru Magistrala 6 de metrou, deblocat de CNSC

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins la începutul lunii ianuarie o contestație a FCC Spania privind desemnarea drept câștigătoare a licitației a companiei turce Alsim Alarko, după cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar.

Odată pronunțată decizia, Metrorex a devenit obligată să semneze contractul cu Alsim Alarko, după modificări aduse legislației achizițiilor publice în vara anului trecut. Linia nouă de metrou (Magistrala 6) ar urma să aibă un traseu de 14,2 km şi să cuprindă 12 staţii, cu următoarele denumiri: Staţia 1 Mai (existentă), Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Otopeni.

Pentru cel de-al doilea tronson, de la Tokyo la Aeroportul Henri Coandă, licitația este în curs, fiind depuse oferte doar din partea unor companii turcești.

Ultimele Articole