vineri, mai 10, 2024
spot_img

Undă verde pentru Pasajul Lehliu Gară, proiectul unui politician nervos că a stat la barieră

Consiliul Județean Călărași a dat undă verde pentru Pasajul Lehliu Gară, care va supratraversa Magistrala 800 București-Constanța.

”Încă un pas important pentru construirea Pasajului de la Lehliu-Gară! Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a semnat astăzi (joi – n.red.) contractul pentru realizarea Studiului de Fezabilitate pentru implementarea obiectivului de investiții: <Pasaj de trecere la nivel de cale ferată, București-Constanța (Lehliu Gară)>. Contractul cuprinde două etape:

  • Etapa I: Elaborarea Studiului de Fezabilitate – Documentații tehnice necesare în vederea obținerii Certificatului de urbanism și a tuturor avizelor/acordurilor – faza SF. Întocmire documentațiilor tehnice faza – Studiu de Fezabilitate, inclusiv studii de teren.
  • Etapa II: Asistență tehnică – Acordarea asistenței tehnice beneficiarului/autorității contractante în perioada derulării procedurilor de licitații pentru proiectare și execuție”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Călărași.


Decizia pentru Pasajul Lehliu Gară, luată în 2022 de Vasile Iliuță

CJ Călărași a votat la finele lunii ianuarie 2023 un proiect ce prevede construcția unui pasaj peste calea ferată la Lehliu, similar celui de la Drajna, după cum a scris atunci Club Feroviar.

Concret, este vorba despre o Hotărâre privind aprobarea încheierii unui parteneriat între UAT Lehliu Gară și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA în vederea realizării obiectivului de investiții ”Pasaj de trecere la nivel de cale ferată București-Constanța (Lehliu Gară)”. Acest parteneriat fusese deja aprobat pe 7 decembrie 2022, de către Consiliul Local al Orașului Lehliu Gară. Pe baza documentului, autoritățile locale vor putea începe demersurile în vedere selectării firmei care va realiza studiul de fezabilitate, în urma căruia va rezulta și valoarea estimată a investiției.

Pasajul este extrem de necesar, însă necesitatea construcției acestuia nu a izvorât din vreo preocupare ieșită din comun a aleșilor locali pentru binele cetățenilor pe care-i reprezintă. În luna august a anului 2022, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, trebuia să ajungă la o ședință de partid la Lehliu Gară și a fost nevoit să aștepte cu mașina la barieră aproximativ 30 de minute. S-a enervat din cauza acestei staționări neprevăzute și a decis să realizeze un pasaj peste calea ferată București-Constanța (Magistrala feroviară 800).

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole