joi, mai 9, 2024
spot_img

FOTO Circulație feroviară oprită pe Magistrala 300. Calea ferată, acoperită de aluviuni

Este circulație feroviară oprită miercuri după amiază pe Magistrala 300, din cauza faptului că liniile ferate au fost acoperite de aluviuni.

UPDATE. Circulația feroviară între stațiile Valea Lungă și Copșa Mică a fost redeschisă la ora 19:15, pe firul I, cu restricție de viteză de 30 km/oră pe o distanță de 300 de metri. Cele trei trenuri care au staționat temporar pănă la redechiderea liniei – R 10031, R 10518 și R 3514 – au fost reînscrise în circulație, acestea urmând să ajungă la destinație cu întârzieri cuprinse între 120 și 290 de minute. Echipele de intervenție ale SRCF Brașov vor continua lucrările în zona inundată și în prima parte a zilei de joi, pentru redeschiderea firului II, unde terasamentul căii trebuie completat cu piatră spartă.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a informat că traficul feroviar este oprit temporar la această oră între stațiile Valea Lungă și Copșa Mică, deoarece ambele fire de circulație au fost acoperite de aluviuni, în urma unei viituri puternice care a provocat creșterea debitului râului Târnava Mică.

Personalul de specialitate al Regionalei CF Brașov este pe teren pentru evaluarea situației și intervențiile necesare îndepărtării aluviunilor – nămol și vegetație – din gabaritul căii, astfel încât traficul feroviar să fie reluat în condiții de siguranță.

Circulație feroviară oprită. Trei trenuri așteaptă reluarea traficului

Până la redeschiderea circulației între Valea Lungă și Copșa Mică, trenurile de călători R 3514, care circulă în relația Teiuș – Mediaș, R 10031, care circulă în relația Brașov – Cluj Napoca și R 10518, care circulă în relația Cluj Napoca – Sibiu, staționează temporar în Valea Lungă și Copșa Mică.

Pentru curățarea căii de rulare se va interveni cu două drezine pantograf, una din Blaj și cealaltă din Mediaș.

”Adresăm scuzele necesare călătorilor și îi asigurăm că personalul feroviar al SRCF Brașov depune toate eforturile pentru finalizarea intervențiilor în zona acoperită de aluviuni și reluarea circulației în condiții de siguranță”, se arată în comunicatul dat publicității de Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CNCF CFR SA.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole