miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

Se lansează lucrări pentru înlocuire macazuri în trei stații de pe raza Regionalei Cluj

Regionala Cluj a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA lansează lucrări pentru înlocuire macazuri în trei stații.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect „Lucrări de reparație curentă pentru ridicare restricții de viteză pe aparate de cale”.

Valoarea totală estimată a contractului este de 6.545.895,59 lei, echivalentul a aproximativ 1,3 milioane de euro.

Procedură pentru înlocuire macazuri, împărțită în două loturi

Procedura este împărțită în două loturi, astfel:

  1. Înlocuire aparate de cale stația Reteag R2 și R4, stația Coldău R1 si R3 cu aparate de cale pe traverse din beton.

Stațiile Reteag și Coldău se afla pe linia magistrala 416 Dej-Beclean pe Someș, linie dublă, electrificată și centralizată.

Valoarea estimată fără TVA: 3.269.023,04 lei.

  1. Înlocuire aparate de cale pe traverse din beton nr. 1, 5, 2 si 4 din Hm Sanislău

Hm Sanislău se află pe linia principala 400 Episcopia Bihor-Carei.

Valoarea estimată fără TVA: 3.276.872,55 lei.

Pe aceste aparate de cale sunt un număr mare de traverse din lemn speciale necorespunzătoare, putrede și crăpate (putrezirea avansată a întregii traverse, care o face improprie fixării șinei, putrezirea locală sau crăparea longitudinală a traversei, care nu poate fi remediată prin reparație sau prin manevrarea traversei și care compromite prinderea șinei), material mărunt (tirfoane, clești, buloane verticale) cu uzuri pronunțate, tirfoane gâtuite și săltate, piese metalice uzate și defecte, iar acest fapt nu mai permite o circulație în condiții de siguranță a trenurilor peste aparatele de cale. În vederea evitării introducerii restricțiilor de viteza peste aparatele de cale din cauza stării necorespunzătoare a aparatelor de cale și panourilor de protecție este imperios necesară înlocuirea acestor aparate de cale cu aparate de cale Noi tip 60 montate pe traverse din beton și pregătite pentru sudură, sudura lor, montarea de ungători pentru ungerea șinelor și înlocuirea traverselor din beton necorespunzătoare de pe panourile de protecție ale schimbătorilor.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 17 octombrie 2023, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 17 februarie 2024.

Ultimele Articole