sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

OPINIE. Greva ceferiștilor, papucii de lux ai lui Preoteasa și întâlnirile de taină printre tomberoanele Mall Băneasa

Dacă Preoteasa nu ar fi (director general) eu nu aș avea ce povesti! Deși mi-am propus să nu mai scriu despre acest personaj ce poate fi caracterizat în multe feluri, nu reușesc să mă abțin când văd atâta prostie și sfidare la adresa salariaților CFR și implicit a românilor.

În plină grevă a sistemului feroviar, când acești oameni își deplâng necazurile și nevoile, directorul general de la CFR Călători, ”profund afectat” s-a încălțat cu papuci de lux și s-a prezentat în Gara de Nord, în mijlocul greviștilor.

Cum poți să-i sfidezi în asemenea hal pe cei care sunt baza reală a căii ferate, acei oameni care efectiv fac producție pentru sistemul  feroviar, într-un asemenea moment când ei se plâng de lipsuri?!

Mă gândesc că, dacă Preoteasa își permite să vină la serviciu cu papuci de lux de aproape 2.000 de euro, pe care să îi strice printre liniile de cale ferată, oare de câte mii de euro sunt pantofii pe care îi poartă la o nuntă sau la alte evenimente?! De aici se poate deduce că Preoteasa deține în garderobă o colecție de papuci de lux, de care și Cătălin Botezatu, probabil, ar fi invidios!!!

Totuși, oricât de director ai fi la o instituție subvenționată de statul român, nu ai cum să îți permiți asemenea încălțăminte de lux, pe care să o porți la serviciu și într-un domeniu unde ești nevoit să mai ieși și printre linii, decât dacă ai întâlniri de taină prin mall-ul Băneasa sau cine mai știe pe unde alte locuri. Ar fi interesant de aflat, și poate se găsește vreo instituție să facă ceea ce ar fi trebuit de mult timp în acest caz, dacă papucii în cauză au fost procurați după ultima întâlnire din mall Băneasa, ori înainte de asta, în urma altor întâlniri.

Greva ceferiștilorAvând în vedere această atitutine sfidătoare a lui Preoteasa din ziua grevei, la care se adaugă și dezastrul pe care îl patronează la CFR Călători, propun sindicatului feroviar să obțină un ordin de la conducerea ministerului, prin care CFR Călători să organizeze ”ziua porților deschise” în depouri și remize de vagoane, să poată vedea publicul larg rablele de locomotive și vagoane în care sunt nevoiți să călătorească și condițiile de lucru ale celor care sunt nevoiți să protesteze pentru că le-a ajuns ”cuțitul la os”, versus luxul în care se lăfăie conducerea CFR Călători.

Poate, intre timp, se găsește cineva din conducerea Guvernului să îi dea papucii lui Preoteasa de la conducerea CFR Călători!

ing. Dumitru Anchidin

fost director Regionala CFR Călători și Marfă Iași

Ultimele Articole