miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Incendiu la locomotiva unui tren al CFR Călători pe ruta București-Pitești. Intervin pompierii

Un incendiu la locomotiva unui tren al SNTFC CFR Călători s-a produs miercuri dimineață pe secția de circulație 101 București-Pitești, între stațiile Fusea și Titu.

incendiu la locomotivaInspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița a informat că are loc o intervenție în cazul unui incendiu produs la o locomotivă pe ruta Fusea-Titu.

”Detașamentul Titu intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, iar Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița cu un echipaj. Echipajele de la Detașamentul Titu au ajuns la fața locului, incendiul se manifestă la compartimentul motor al locomotivei. Se lucrează la localizare și lichidare”, a transmis Isu Dâmbovița.

Trenul este operat de Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători.

Incendiu la locomotivă. CFR Călători spune că a fost degajare de fum

Ca de obicei, responsabilii CFR Călători nu folosesc cuvântul ”incendiu”, ci expresia ”degajare de fum”.

Iată comunicatul dat publicității de operatorul feroviar de stat: ”În cursul acestei dimineți, între stațiile Fusea-Titu s-a produs o defectare tehnică cu degajare de fum la locomotiva trenului R 9024 Pitești – București Basarab. Mecanicul trenului a acționat conform procedurilor aferente unor asemenea situații, a avizat serviciul 112 și a intervenit cu mijloacele din dotare până la sosirea echipei de intervenție care s-a deplasat la fața locului pentru limitarea efectelor degajării de fum. Siguranța și securitatea pasagerilor și a personalului propriu nu au fost puse în pericol. Trenul staționează până la reluarea circulației în condiții de siguranță, cu o locomotivă de ajutor. Cauzele care au generat degajarea de fum vor fi stabilite de o comisie de cercetare constituită în acest scop. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate”.

 

Ultimele Articole