marți, mai 7, 2024
spot_img

LTG și Ukralizniția vor testa o nouă rută intermodală

Grupul LTG și Căile Ferate Ucrainene (Ukralizniția) au semnat oficial un memorandum de înțelegere (MoU) pentru a consolida cooperarea internațională și a dezvolta ruta intermodală Klaipeda – Kiev prin teritoriul polonez. Acest acord strategic între cei doi operatori feroviari stipulează că părțile vor coordona împreună proiectul și vor aloca resursele necesare pentru a asigura implementarea competitivă a acestuia.

Memorandumul de înțelegere a fost semnat la Vilnius de către Evhen Liashchenko, directorul general al Căilor Ferate Ucrainene, și Viacheslav Yeromin, membru al Consiliului de administrație al companiei, precum și de Egidijus Lazauskas, directorul general al LTG Group, și Eglė Šimė, directorul general al LTG Cargo, compania de transport de marfă a grupului.

Primele curse de testare a rutei intermodale Klaipeda – Kiev sunt planificate pentru acest an. În viitor, se așteaptă ca mărfurile să fie transportate în mod regulat pe această rută. Astfel, se va crea un coridor de transport eficient între Lituania și Ucraina și se va utiliza potențialul căilor ferate, al terminalelor portuare și al punctelor de trecere a frontierei din cele două țări.

„Considerăm că Ucraina și Căile Ferate Ucrainene sunt partenerii noștri strategici pentru a asigura o circulație fără probleme a mărfurilor atât între țările noastre, cât și pentru a extinde oportunitățile de export și de import prin portul Klaipėda între Ucraina și Scandinavia. Susținem în mod constant Ucraina în eforturile sale de a dezvolta soluții logistice alternative și de a crește competitivitatea întreprinderilor ambelor țări în regiune”, a declarat Egidijus Lazauskas, directorul general al LTG Group.

De asemenea, companiile au convenit să analizeze potențialul pieței, să pregătească soluțiile tehnologice și operaționale necesare și să elaboreze un plan de acțiune specific pentru a asigura implementarea cu succes a proiectului.

Acesta nu este primul memorandum de înțelegere între căile ferate lituaniene și ucrainene care vizează să ajute Ucraina, care luptă împotriva agresiunii rusești, să se integreze în rețeaua feroviară europeană. Anul trecut, grupul LTG și căile ferate ucrainene au semnat un acord la München pentru a coopera în vederea punerii în aplicare a programului FREE Rail al LTG, care vizează crearea unui model de exploatare feroviară bazat pe standardele și cele mai bune practici feroviare ale UE și armonizat cu specificul ecartamentului larg (EU+). Se preconizează că acest proiect va face posibilă o integrare deplină cu Europa – legături de afaceri, tehnologii și IT – și va deschide mai multe oportunități pentru companiile, rezidenții și industria feroviară occidentală care utilizează serviciile feroviare. În plus, în 2022, compania lituaniană a lansat serviciul de transport din Kaunas către Ucraina.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole