luni, mai 6, 2024
spot_img

Elon Musk, întristat: Nouă ani și 11 miliarde de dolari pentru 500 de metri de viaduct în California

Un viaduct în California  îl intristează inclusiv pe Elon Musk, patronul Tesla și Space X. Statul California este ironizat, inclusiv de el, în legătură cu un pod feroviar de mare viteză scump și spre nicăieri.

Un viaduct în California este în centrul atenției după ce statul vest-american a sărbătorit finalizarea unui pod feroviar de mare viteză care, în mod clar, nu duce nicăieri – parte a unui proiect de 100 de miliarde de dolari, potrivit publicației nypost.ro.

Criticii – inclusiv fondatorul Tesla, Elon Musk, și creatorul Dogecoin, Billy Markus – atacă Autoritatea feroviară de mare viteză din California după ce aceasta s-a lăudat cu finalizarea unui „Viaduct al râului Fresno”, o simplă bucată din proiectul de tren de mare viteză al statului, amânat de mult timp, care încearcă să lege San Francisco de Los Angeles.

„Aceasta este cea mai remarcabilă realizare umană din toate timpurile”, a glumit vineri Markus, creatorul unei criptomonede.

„1.600 de picioare (500 de metri) de cale ferată de mare viteză după 9 ani și 11 miliarde de dolari este nevoie de aproximativ 5 minute pentru a merge pe jos 1.600 de picioare, așa că o cale ferată de mare viteză pentru asta este o afacere foarte mare”, a adăugat Markus, care își spune și „Shibetoshi Nakamoto”.

„California este atât de competentă”

Autoritatea feroviară de mare viteză din California a precizat ulterior că proiectul a fost finalizat în trei ani și că, de fapt, a fost finalizat în 2018.

Musk a intervenit, de asemenea, postând un emoticon trist și plângând pentru a-și exprima sentimentele cu privire la proiect, care se pare că este în pericol de a fi abandonat.

Asta în ciuda faptului că 11 miliarde de dolari din banii contribuabililor au fost deja investiți în construcție.

Această cifră include Viaductul Fresno și numeroase alte poduri și pasaje supraterane care au fost deja construite pentru prima fază a proiectului – care se va întinde de la Bakersfield, la nord de Los Angeles, până la Merced, care se află la aproximativ 80 de mile de Bay Area.

Criticii au răspuns la o postare anterioară a autorității feroviare, care se lăuda cu faptul că Viaductul râului Fresno din comitatul Madera este una dintre „primele structuri feroviare de mare viteză finalizate”.

„Cu o lungime de aproape 1.600 de picioare, trenurile de mare viteză vor circula peste albia râului și vor merge în paralel cu calea ferată BNSF”, a declarat autoritatea pe X.

Deși estimările raportate pentru finalizarea liniei de cale ferată îi vor costa pe contribuabili aproximativ 100 de miliarde de dolari, Markus a ripostat ridiculizând: „wow, atât de impresionant, abia aștept până în anul 2400 pentru ca aceasta să se termine pentru 700 de cvadrilioane de dolari”.

Un alt om de afaceri, Patrick Blumenthal, a insinuat că autoritatea ar trebui să tragă frâna în a se lăuda pe sine, postând o defalcare a lipsei de progres a proiectului liniei ferate.

„0,3 mile finalizate. După 15 ani. După 11,2 MILIARDE de dolari. 36,96 miliarde de dolari pe milă”, a scris el pe X.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole