marți, mai 7, 2024
spot_img

CFR SA vrea să cumpere o drezină cu remorcă vagonet și macara pivotantă

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vrea să cumpere o drezină cu remorcă vagonet și macara pivotantă.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Drezină pentru transport persoane și materiale”. Valoarea totală estimată a contractului ce se dorește a fi încheiat este de patru milioane de lei, echivalentul a aproximativ 800.000 de euro.

În prezent, utilajele folosite și aflate în administrarea CNCF CFR SA sunt uzate fizic și având în vedere situaţia infrastructurii feroviare la acest moment: subfinanţarea continuă a sistemului feroviar (care generează un volum mare al scadenţelor la întreţinere şi reparaţie) şi evoluţia descrescătoare a volumului de trafic, acțiunea de eficientizare a costurilor a condus la promovarea unor programe de dotare tehnică şi investiţii în tehnologie specifică. În acest context, ca urmare a analizelor efectuate, s-a stabilit a se aborda eficientizarea activității de întreținere și reparații linii prin dotarea cu utilaje și tehnologie specifică pentru înlocuirea forței de muncă manuale în vederea recuperării restanțelor de întreținere și reparație a liniilor CF. Drezina pentru transport persoane și materiale ce are în dotare o remorcă vagonet cu macara pivotantă, asigură transportul personalului și a unor materiale, piese de volum redus, utilaje de mică mecanizare etc., necesare lucrărilor de întreținere și reparaţie mecanizată a căii ferate. Utilajul, cu ajutorul macaralei pivotante, efectuează operațiuni de manipulare a materialelor, încărcare/descărcare în/din remorca vagonet.Condiții de participare la licitația pentru drezină cu remorcă

La evaluarea ofertelor, prețul (componenta financiară) va conta în proporție de 85%, restul urmând a fi acordat pentru termenul de garanție. Cel minim acceptat este de 24 de luni de la data procesului verbal (protocol) de recepție calitativă. Pentru termen de garanție ofertat de 60 de luni și peste acesta se acordă punctajul maxim de 15 puncte.

Pentru participarea la procedura de achiziție, se solicită experiență în activități având ca obiect furnizarea de utilaje cu utilizări speciale. Prin produse similare înțelegem acele produse de tip maşini grele de cale şi utilaje pentru construcţia şi întreţinerea căii, cum ar fi cele care fac obiectul contractului sau maşini grele de cale şi utilaje pentru construcţia şi întreţinerea cãii ferate, similare cu funcţii şi caracteristici stabilite ca referinţă.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 5 iunie 2024, ora 15:00. Ofertele trebuie să fie valabile până pe 05 octombrie 2024.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole