marți, mai 7, 2024
spot_img

Angajări la SRCF Galați. Posturile scoase la concurs în perioada următoare

În perioada următoare vor avea loc angajări la SRCF Galați. Regionala a scos la concurs mai multe posturi vacante.

De săptămâna trecută, când am publicat ultima știre despre angajările la CNCF CFR SA, pe site-ul companiei de infrastructură a mai fost publicat un anunț, privind organizarea unui concurs la Sucursala Regională de Căi Ferate Galați.

Astfel la data de 21 mai 2024 se va organiza concurs pentru ocuparea următoarelor posturi vacante:

  • 1 post de impiegat de mișcare D la St. CF Barboși Triaj – hm Șendreni;
  • 1 post de impiegat de mișcare D la St. CF Plopu- hm Urleasca;
  • 1 post de impiegat de mișcare D la St. CF Brăila- hm Baldovinești;
  • 1 post de impiegat de mișcare D la St. CF Barcea – hm Ivești;
  • 1 post de impiegat de mișcare D la St. CF Mizil – hm Cricov;
  • 2 posturi de revizor ACE la St. CF Berca – hm Parscov;
  • 1 post de revizor ACE la St. CF Berca – Nehoiașu;
  • 1 post de acar la St. CF Berca – hm Pătârlagele.

Detalii suplimentare pot fi consultate AICI.Restricții impuse de Legea Austerității

Angajările la CNCF CFR SA și la SNTFC CFR Călători au fost restricționate de Legea 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung, cunoscută și ca Legea Austerității. La articolul XXXII din sus-menționata lege se prevăd următoarele:

”(1) Posturile vacante existente la nivelul structurilor organizatorice ale operatorilor economici la data intrării în vigoare a prevederilor prezentei legi, pentru care nu au fost declanșate procedurile pentru ocuparea acestora, se ocupă prin concurs sau potrivit metodologiei existente la nivelul operatorilor economici pe baza hotărârii consiliului de administrație, în limita maximă a 7,5% din posturile vacante existente până la sfârșitul anului 2023.

(2) Restul posturilor vacante existente la data intrării în vigoare a prezentei legi după aplicarea prevederilor alin. (1) la nivelul operatorilor economici se desființează și nu se pot reînființa pe o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi”.

Conducerea CNCF CFR SA a cerut derogare de la aceste restricții și Guvernul a dat un Memorandum în acest sens. Lucru pe care nu l-a cerut însă și CFR Călători.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole