miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

Deraiere la Roșiori Nord, a unui utilaj feroviar. Un ceferist a murit

O deraiere la Roșiori Nord, a unui utilaj feroviar, s-a produs marți dimineață, iar lucrătorul de pe utilaj este grav rănit.

UPDATE. Echipajele de salvare intenționau să-l ducă pe bărbatul în vârstă de 50 de ani la spitalul din Craiova. Nu a răspuns manevrelor de resuscitare și l-au declarat decedat.

Un utilaj feroviar a deraiat pe calea ferată (la ieșirea din Roșiorii de Vede spre  Drăgănești de Vede). Este o victimă inconștientă, în stop cardiorespirator, se intervine cu două autospeciale de descarcerare, o autospecială de stingere, un SMURD și două echipaje medicale SAJ, dintre care unul cu medic, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

În utilaj erau doi angajați ai CNCF CFR SA: mecanicul și ajutorul de mecanic.

Deraiere la Roșiori Nord. Circulația se desfășoară pe un singur fir

Purtătorul de cuvânt al CNCF CFR SA, Oana Brânzan, a precizat că este vorba de un utilaj feroviar, care se deplasa pe relația Roșiori Nord – Atârnați, pentru lucrări feroviare programate în stația Atârnați.

Din primele informații transmise de dispeceratul feroviar al SRCF Craiova, utilajul s-a răsurnat la ieșire din Roșiorii de Vede. La fața locului s-au deplasat reprezentanții SMURD pentru acordarea primului ajutor. Traficul feroviar de călători se va desfășura pe un fir de circulație, până la finalizarea intervențiilor din zona accidentului.

Accidentul feroviar de la Roșiori din 13 martie

Amintim că pe 13 martie locomotiva trenului IR 1822 a depășit, cu o viteză de aproximativ 50 km/oră semnalul de intrare în stație, aflat pe culoarea roșie.

Instalația autostop din cale a frânat trenul de călători, însă era prea târziu, pentru că a lovit cu o viteză de aproximativ 40 km/oră trenul 50514 aparținând DB Cargo Romania SRL, având la tracțiune locomotiva LEMA 031, care se afla pe linia 5 a stației CF Roșiori Nord. Ca urmare a coliziunii, marfarul a fost împins pe o distanță de aproximativ 200 de metri.

În urma impactului, două vagoane din compunerea trenului de marfă au deraiat și s-au răsturnat. Trenul DB avea 26 de vagoane platformă și transporta autoturisme de la Ford Craiova către Palas Constanța.

Ultimele Articole