miercuri, mai 1, 2024
spot_img

VIDEO Experiența unui britanic cu vagonul de dormit al CFR Călători pe Timișoara-Iași

Un internaut britanic a filmat călătoria sa de 815 km, pe relația Timișoara-Iași, cu vagonul de dormit al CFR Călători.

Albie Pearce, un pasionat al călătoriilor cu trenul, a vrut să vadă cum este să călătorești într-un vagon vechi de 60 de ani, relatează Adevărul. A plecat cu trenul de la Timișoara spre Iași, pentru o călătorie programată să dureze 16 ore și 20 de minute.

”Acesta este vagonul în care voi călători. A fost construit în 1965, fiind realizat de Hansa Waggonbau în Bremen, Germania de Vest. A fost cumpărat second hand de la Deutsche Bahn. A fost un produs de lux, dar așa cum o să vedeți, tot cred că este o modalitate excelentă de a călători în timp 60 de ani”, spune Albie Pearce pe YouTube.Britanicul, mulțumit de vagonul de dormit al CFR Călători

În privința toaletelor din vagon, Pearce a spus: „Cu 60 de ani de serviciu în spate, este sigur să spunem că această toaletă nu a fost cea mai modernă. Oricum, dozatorul de săpun a funcționat bine, la fel și apa”. Semnele de pe ușa de la baie arătau că se poate face și duș: „Odată ce am reușit să îl fac să funcționeze, ceea ce a produs a fost o stropire blândă de apă. Nu am încercat să fac un duș în asta”.

În cabina pe care a rezervat-o a fost plăcut surprins de paturi. ”Sunt excelente. Par mult mai largi decât media, ceea ce era grozav de văzut. Salteaua era, de asemenea, confortabilă și avea doar cantitatea potrivită de căptușeală. Sub saltea veți găsi un mic suport care va ridica partea superioară a patului. Asta îți permite să te așezi confortabil în timp ce citești o carte sau stai pe telefon”.

Din cabină nu au lipsit micile defecțiuni: plasticul prizei de alimentare abia se mai ținea. De asemenea, s-a desprins mânerul de închidere/deschidere a geamului. ”Am observat și semnul din dulap care saluta pasagerii în germană, engleză, franceză și italiană. Semnul este de cel puțin 30 de ani, întrucât în ​​partea de jos erau prezentate logo-uri ale companiilor de cale ferată din Germania de Est și Germania de Vest”, spune internautul.

Albie Pearce susține că a dormit excelent, în jur de nouă ore: ”Asta a fost o noapte cu adevărat confortabilă. Deși aceste vagoane au 60 de ani, cu siguranță oferă mult confort. Cu toate că nu a fost o călătorie ușoară în niciun caz, iar vagoanele par puțin învechite, acesta a fost, de fapt, unul dintre trenurile mele de noapte preferate”.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole