sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

Tren privat defect la Posada. Cursa a fost anulată, călătorii lăsați să se descurce

Un tren privat defect la Posada le-a creat neplăceri luni dimineață celor care au ales operatorul Regio Călători pentru a ajunge de la București la Brașov.

Automotorul din compunerea trenului R 11031 a plecat din Gara de Nord din București luni la ora stabilită prin mersul trenurilor, 10,05, și ar fi trebuit să ajungă la stația Brașov la ora 13,02. Acest lucru nu s-a mai întâmplat însă, deoarece automotorul diesel s-a defectat la Posada, după ce la Ploiești Vest fusese cuplat cu un altul care venea de la Iași.

”44 de minute întârziere la sosirea în Posada hc. Trenul a fost modificat între Posada hc și ultima stație. Este posibil ca pe această porțiune să fie anulat, să circule cu un alt număr sau pe o rută modificată”, se arată pe site-ul Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA. Trenul a fost anulat, iar călătorii au fost lăsați să se descurce pe cont propriu.

Nu este prima defectare a unui automotor al Regio Călători pe ruta București Nord-Brașov și retur. În urmă cu nici două luni, Club Feroviar a relatat despre cazul în care două trenuri ale acestui operator s-au defectat în aceeași zi. Prima oară s-a defectat un automotor Alstom seria X 72500, iar al doilea, sosit în ajutor, același model, s-a defectat și el, așa că pasagerii au fost nevoiți să se descurce pe cont propriu. Acum, avem de-a face cu alt tren privat defect la Posada.

Iar vinerea trecută trenul R 11039 operat tot de Regio Călători a plecat din București Nord la ora 20,41, cu destinația finală Brașov, unde trebuia să ajungă la 23,40. A ajuns însă cu 379 de minute întârziere, a doua zi la 6 dimineața, după ce automotorul s-a defectat la Chitila iar apoi a avut dificultăți în a urca panta de la Câmpina la Predeal.

Ultimele Articole