joi, iunie 27, 2024
spot_img

Circulație feroviară blocată la Predeal. Un alt tren Regio Călători s-a defectat

Este circulație feroviară blocată la Predeal sâmbătă după-amiază, după ce un al doilea automotor al Regio Călători a rămas defect la Timișu de Sus.

UPDATE Circulația feroviară s-a reluat, însă efectele blocajului se vor simți până duminică dimineață, au transmis reprezentanții SNTFC CFR Călători.

CFR Călători a anunțat pe pagina sa de Facebook că din cauza defectării unui tren de călători aparținând unui operator de transport feroviar privat pe segmentul Timișul de Sus – Predeal, circulația trenurilor operatorului feroviar de stat se desfășoară cu dificultate spre/dinspre Brașov. Astfel, trenurile vor înregistra întârzieri până la deblocarea liniei.

Trenul rămas defect este R-E 11031 operat de Regio Călători, care trebuia să plece din București Nord la ora 10,05, dar a avut o întârziere inițială de 145 de minute. Întârzierea a avut loc din cauza faptului că a fost același automotor care a preluat călătorii de la trenul RE 11030, după ce automotorul inițial se defectase, așa cum a scris Club Feroviar.

Circulație feroviară blocată la Predeal. Pe firul 1 sunt lucrări, pe firul 2 e un tren defect

Acum, automotorul care venise în ajutor (AM 5013, Alstom seria X 72500) s-a defectat și el, tot la Timișu de Sus, de această dată pe celălalt sens de mers. Stația Timișu de Sus se dovedește a fi astfel un fel de Triunghi al Bermudelor pentru trenurile Regio Călători.

Dimineață am relatat cum Trenul Regio 11030 operat de Regio Călători a plecat din stația Brașov sâmbătă dimineață la ora 6,25 și ar fi trebuit să ajungă la destinația finală, Gara de Nord din București, după apoape trei ore, la 9,10. Acest lucru nu s-a mai întâmplat însă. La Timișu de Sus, automotorul AM 5001 s-a defectat.

Acum, ciculația feroviară este blocată deoarece nu se circulă pe firul 1 între Predeal și Timișu de Sus, unde se fac lucrări, iar firul 2 este blocat de trenul defect al Regio Călători.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole