Sofia comanda mai multe trenuri de metrou Inspiro

Siemens Mobility a anuntat ca Metroul din Sofia a comandat ale zece trenuri de metrou Inspiro cu trei vagoane care vor fi produse in colaborare cu Newag.
In total, Sofia a comandat 30 de trenuri de metrou Inspiro care vor fi coloana vertebrala a mobilitatii viitoare a orasului care va beneficia de capacitate imbunatatita.
In 2015, Metroul din Sofia a acordat o comanda companiei Siemens pentru furnizarea a 20 de trenuri de metrou. Comanda includea si o optiune pentru 10 trenuri suplimentare.
Platforma Inspiro a fost dezvoltata punandu-se accent pe consumul redus de energie, optimizarea intretinerii, facilitarea accesului persoanelor cu dizabilitati si grija fata de mediul inconjurator. La finalul ciclului de viata, materialul rulant poate fi reciclat in proportie de pana la 95%. Cabina mecanicului si spatiul dedicat pasagerilor sunt dotate cu aer conditionat pentru un plus de confort. Designul placut, luminos al spatiului de interior creeaza o atmosfera de siguranta si garanteaza o calatorie confortabila.
Trenurile cu trei vagoane sunt produse in colaborare cu partenerul Newag si vor fi utilizate pe noua Linie 3 care va furniza o legatura de 18 km pe axa est-vest din Sofia care va rula atat la suprafata, cat si in subteran si care va deservi 18 statii.
Trenurile vor intra in circulatie incepand cu 2019.