A inceput proiectarea centrului de control integrat al traficului din Serbia

5 martie 2019

RZD International a lansat lucrarile de proiectare necesare constructiei Centrului de Control Integrat al Traficului (ITTC) din Serbia. Grupul de lucru format din experti rusi si sarbi realizeaza verificari la facilitatile de infrastructura feroviara din Serbia.
Prin aceste verificari, se intentioneaza identificarea conditiei elementelor de infrastructura feroviara din Serbia care are ca scop pregatirea ofertelor tehnice si comerciale pentru infiintarea ITTC. Se are in vedere verificarea a peste 200 de elemente, inclusiv statii, substatii de tractiune, izolatoare de sectionare si sisteme de telecomunicatii.
Centrul de Control Integrat al Traficului va permite integrarea noilor tehnologii de management al traficului feroviar si monitorizarea constanta a traficului trenurilor, cresterea capacitatii de manipulare, dar si optimizarea costurilor operationale si a nivelului de siguranta a transportului pe coridoarele pan-europene 10 si 11.
Conform specificatiilor de proiectare furnizate de Caile Ferate Sarbe la sfarsitul lui 2018, realizarea ITTC include sistemul de centralizare, dispecerizarea dispozitivelor de alimentare cu energie electrica, furnizarea tipurilor de comunicare necesare, constructia infrastructurii auxiliare, crearea sistemelor automate si a sistemului computerizat, furnizarea echipamentelor relevante, instalarea facilitatilor de siguranta tehnica si crearea conditiilor de diagnoza a materialului rulant.
Contractul in valoare de 230 de milioane de euro privind proiectarea si constructia Centrului de Control Integrat al Traficului in Serbia a fost semnat in ianuarie. Acesta include lucrari in cadrul celei de-a doua faze a liniei Stara Pazova – Novi Sad care include lucrarile de reconstructie si modernizare pe sectiunea existenta si constructia liniei duble cu o lungime totala de 40,4 km. Dupa finalizarea proiectului, trenurile vor circula cu o viteza de 200 km/h. Sectiunea Stara Pazova – Novi Sad face parte din linia de cale ferata Belgrad-Budapesta.
In plus, RZD International va realiza un proiect pentru reconstructia si modernizarea a 210 km de linie de cale ferata care leaga Valjevo de Vrbnica, la granita cu Muntenegru, in vederea unei implementari viitoare.