luni, aprilie 29, 2024
spot_img

Cifră record de pasageri pentru grupul BLS în 2023, cu trenul, autobuzul și vaporul

Grupul BLS, compania de căi ferate din Lötschberg, Elveția, a transportat anul trecut mai mulți pasageri ca niciodată, cu trenul, autobuzul și vaporul: aproape 70,2 milioane, cu 11% mai mult decât în anul precedent.

Grupul BLS, ale cărui mijloace de transport fac legătura între cantonul Berna (Spiez) și cantonul du Valais (Brigue), a stabilit un nou record în 2023 și, pentru prima oară din 2019 a raportat profit.

Anul trecut, 70,2 milioane de persoane au călătorit cu autobuzele, trenurile și vapoarele acestei companii. După cum au anunțat responsabilii operatorului, este pentru prima oară când este depășit nivelul din 2019, ultimul an înaintea crizei sanitare Covid 19.

Astfel, în fiecare zi 177.000 de oameni au călătorit cu mijloacele de transport ale BLS. Și pe partea de transport rutier, numărul mașinilor transportate pe tren între Kandersteg (cantonul Berna) și Goppenstein (cantonul Valais) a înregistrat o creștere de 3,9%, până la 1,36 milioane de vehicule care au circulat prin tunelul care face legătura între cele două cantoane.

Profit de peste 20 de milioane de euro pentru grupul BLS

Grație acestei încărcări record grupul BLS a realizat anul trecut un profit de 20,2 milioane de franci elvețieni (echivalentul a aproximativ 20,75 milioane de euro). Un alt indicator care a provocat bucuria conducerii este rata de punctualitate a trenurilor, care a ajuns la 95,6%, în creștere pentru al patrulea an consecutiv.

Factorii care au avut impact negativ asupra activităților grupului au fost deschiderea a numeroase șantiere de infrastructură feroviară în Germania și închiderea tunelului de bază Gothard.

Grupul BLS exploatează trenurile S-Bahn Berna și Zentralschweiz, cum ar fi cele care fac legătura între Berna și Payerne sau între Lucerna și Langenthal. De asemenea, cursele InterRegio și Regio Express conectează Berne cu Olten, Chaux-de-Fonds și Domodossola. În cadrul grupului, cei mai mulți sunt mecanicii de locomotivă: 780 la număr. Operatorul are patru ateliere de mentenanță a materialului rulant: la Spiez, Oberburg, Givisiez și Bönigen.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole