joi, iunie 1, 2023
spot_img

VIDEO Marian Petrache a semnat contractul pentru SF privind Nodul Intermodal București-Ilfov

Preşedinte Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, a semnat vineri contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate privind Nodul Intermodal Bucureşti-Ilfov.

Nodul Intermodal Bucureşti-Ilfov

Nodul Intermodal București-Ilfov va fi amplasat la Moara Vlăsiei şi va avea două terminale cargo (feroviar şi rutier), un parc logistic (spaţii pentru depozitarea mărfurilor) şi posibil o staţie CFR pentru călători.

“În prima fază va fi făcut acest studiu, urmând ca în toamna anului viitor să începem proiectarea executiei. Nodul intermodal face legătura cu Otopeni, Bucuresti-Braşov şi viitoarea autostradă A0, care va înconjura capitala. Toată dezvoltarea de aici ne va lega de portul Constanţa, sperăm să fie o trambulină pentru mărfurile din Constanţa. Vom aveam două zone, zona de schimb şi zona logistică. Nodul intermodal este estimat la 100 – 150 milioane de euro. Sperăm să găsim finanţare  europeană”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache.

TPF Inginerie va face studiul pentru Nodul Intermodal București-Ilfov

Studiul de fezabilitate va fi realizat de TPF Inginerie SRL, iar valoarea contractului este de 3.582.650,09 lei, fără TVA.

Directorul firmei care a câştigat licitaţia, Marian Ion Constantinescu, a precizat că “obiectivul principal este de a întocmi o documenţie în vederea obţinerii finanţării. Nodul Intermodal va fi amplasat la Moara Vlăsiei.

“Ca implicare din partea Primăriei, noi am pus la dispozitie 110 hectare. Le-am păstrat cu mare greutate. Suntem în zonă de dezvoltare şi am simțit o oarecare dezvoltare de tip rezidenţial. Noi vizăm o dezvoltare pe acest segment de comerţ, servicii şi mica industrie”, a declarat Andrei Filip, primarul din Moara-Vlăsiei.

Nodul Intermodal Bucureşti Ilfov va cuprinde: două terminale cargo (feroviar şi rutier), un parc logistic (spaţii pentru depozitarea mărfurilor) şi posibil o staţie CFR pentru călători (în cazul în care terminalul nu va fi făcut în aeroport).

Ultimele Articole