luni, februarie 19, 2024
spot_img

S-a redeschis și firul II de circulație pe Magistrala 100, după 11 zile de la deraierea de la Leu

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat sâmbătă seara că traficul feroviar a fost redeschis și pe firul II între stațiile Leu și Malu Mare, după 11 zile de la deraierea de la Leu.

Au fost finalizate lucrările de reparații la suprastructura căii pe firul II, între stațiile Leu și Malu Mare, inclusiv pe liniile 1 și 2 din stația Leu, iar circulația feroviară se desfășoară, începând cu ora 18:45, în condiții normale de trafic, cu tracțiune electrică, se  arată în comunicatul dat publicității de administratorul infrastructurii.Deraierea de la Leu a provocat pagube mari infrastructurii feroviare

La data de 16 ianuarie 2024, în jurul ore 01:30, la intrarea în stația CF Leu, nouă vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat, iar alte două s-au răsturnat. Ca urmare a deraierii a fost afectată linia pe ambele fire de circulație (300 m), au fost avariate trei aparate de cale și a fost rupt un stâlp al liniei de contact. Trenul care aparținea operatorului privat de marfă Global Rail Solutions avea în compunere 35 de vagoane încărcate cu cereale și circula în relația Salonta – Roșiori Nord.

Reamintim faptul că firul I a fost redeschis circulației în data de 19 ianuarie, odată cu finalizarea amplelor intervenții desfășurate de personalul de specialitate al SRCF Craiova, după deraiarea din data de 16 ianuarie, a nouă vagoane și răsturnarea altor două, din compunerea unui tren privat de marfă operat de Global Rail Solutions.

Pentru restabilirea traficului în condiții normale și pe firul II, au fost executate lucrări de refacere a suprastructurii căii, care au constat în montarea șinei, a traverselor și aparatelor de cale, precum și înlocuirea stâlpului liniei de contact, pentru repunerea sub tensiune a firului de contact, și aducerea liniei în parametrii normali.

Evenimentul feroviar produs la data de 16 ianuarie 2024 este investigat de către o comisie de specialitate AGIFER, autoritatea care va stabili cauzele producerii deraierii.

Ultimele Articole