duminică, aprilie 14, 2024
spot_img

DG MOVE: Este nevoie de utilizarea eficienta a fondurilor pentru mentenanta infrastructurii

IMG_6715Conform sistemului Comisiei Europene privind monitorizarea pietei feroviare, in medie, aceleasi sume pentru mentenanta si optimizarea infrastructurii feroviare. Suma totala, in 2012, a fost de 30 mld eur pe an, a declarat Frank Jost, Director de Strategie in cadrul DG MOVE – Comisia Europeana, in cadrul Forumului de Tehnologii si Servicii Railway PRO – „Inovare prin tehnologii inteligente pentru infrastructura”, organizat de catre Railway PRO si Club Feroviar in perioada 24 – 25 februarie, la Buzau.
„Exista un echilibru intre mentenanta si operare, iar activitatea de mentenanta nu trebuie intrerupta. Trebuie sa mentionez ca nu intotdeauna este vorba de o investitie foarte mare, ci mai degraba de utilizarea corecta si eficienta a finantarilor. Comisia Europeana se va asigura ca mentenanta infrastructurii va fi derulata constant pentru imbunatatirea retelei”, a precizat Jost.
In ceea ce priveste mentenanta infrastructurii feroviare, pentru unele state membre, situatia este caracterizata de insuficienta fondruilor pentru activitatea de mentenanta, fondurile UE sunt limitate pentru modernizarea, reabilitatea si optimizarea retelei Centrale.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole