marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Noile rame Coradia Stream High Capacity pentru CFL intră în teste de noapte

După ce testele în vederea omologării celor 34 de rame Coradia Stream High Capacity livrate de Alstom pentru compania luxemburgheză de căi ferate CFL au fost finalizate pentru configurația cu trei vagoane, de luni vor începe testele pentru circulația lor în variantă multiplă, cu șase, respectiv nouă vagoane.

Realizarea acestor teste va presupune anularea unor trenuri după ora 23,00 în perioada 29 aprilie – 1 iulie 2024 pe Linia de Nord, mai exact pe relațiile Luxemburg – Diekirch, Kautenbach – Wiltz și Luxemburg – Troisvierges, a precizat CFL într-un comunicat de presă.

”Pentru a culege date relevante, trebuie să realizăm aceste teste fără circulația altor vehicule feroviare, utilizând aceeași catenară pe tronsonul vizat. De aceea, testele se fac în ședințe de noapte, în afara traficului regulat al trenurilor de călători”, a explicat Mike Strotz, șef de proiect la CFL pentru punerea în circulație a ramelor Coradia Stream High Capacity. Anularea anumitor trenuri în intervalele orare fără cerere mare din partea călătorilor le va permite CFL și furnizorului său Alstom să dispună de perioadele necesare pentru realizarea acestor teste și o punere rapidă în circulație a noilor trenuri.

Confort sporit în noile rame Coradia Stream High Capacity

Punerea în circulație, în mod progresiv, a celor 34 de noi rame comandate în anul 2018 la Alstom va permite CFL să ofere o capacitate de transport (din punctul de vedere al numărului de locuri pe scaune) cu 46% mai mare la orizontul 2025-2026.

Acestui aspect i se adaugă înlocuirea progresivă a automotoarelor de generație mai veche seria 2000 (Z2), permițând astfel o creștere sensibilă a nivelului de confort la bordul trenurilor (climatizare, conexiune WiFi în vagoane, prize USB-C, mai multe locuri destinate bicicletelor). Punerea în circulație a noilor trenuri în variantă simplă (trei vagoane) se va face în cursul primului semestru din acest an. Finalizarea testelor și punerea în serviciu comercial a configurației cu șase, respectiv nouă vagoane (unitate multiplă) este așteptată pentru primul semestru al anului viitor.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole