marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Primul tramvai cu hidrogen pus în funcțiune în orașul sud-coreean Ulsan

Orașul Ulsan din Coreea de Sud se pregătește să marcheze o premieră în domeniul transportului urban, prin lansarea primului tramvai cu hidrogen din această țară.

Cu o investiție în valoare de 23,5 milarde de wons, exhivalentul a aproximativ 16 milioane de euro, Municipalitatea din Ulsan vrea să introducă tramvaie cu hidrogen, promovând o tranziție energetică durabilă. Acest proiect ambițios se va pune în practică în anul 2028.

Coreea de Sud se poziționează astfel alături de Malaezia și China ca pionier în construcția de transporturi publice verzi. Aflat în momentul de față în perioada de testare, tramvaiul cu hidrogen ART (Autonomous Rapid Transit) din Malaezia, fabricat de societatea feroviară de stat chineză CRRC, este prevăzut să devină operațional anul viitor. Utilizând hidrogenul drept combustibil, tramvaiul va emite doar vapori de apă, contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și la protejarea mediului.

Tramvai cu hidrogen, testat cu localnici și turiști

În Coreea de Sud, pentru a sensibiliza populația cu privire la noua inițiativă, sunt prevăzute teste gratuite în colaborare cu Hyundai Rotem, constructorul prototipului. Aceste teste le vor permite cetățenilor și turiștilor să descopere potențialul tramvaiului cu hidrogen, marcând în acest fel o etapă crucială în punerea sa în funcțiune.

În afară de prima linie, care face legătura între gările Taehwagang și Jangsaengpo, Municipalitatea din Ulsan, oraș situat la o distanță de 300 km de capitala Seul, vrea să extindă rețeaua de tramvaie propulsate cu hidrogen. O a doua linie este deja prevăzută pentru regiune, cu punerea în funcțiune programată pentru anul 2029.

Lansând acest prim tramvai, Coreea de Sud se poziționează în favoarea inovației și a progresului.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole