luni, aprilie 29, 2024
spot_img

ARF a fost în vizită de lucru la depoul Alstom de la Grivița București

Conducerea Autorității pentru Reformă Feroviară, alături de reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și echipa de proiect RE-IR 1, au efectuat marți o vizită de lucru la noul Depou Alstom Grivița din București, prima fază recent finalizată, special destinat trenurilor electrice.
În prezent, primul tren Interregional Coradia Stream al ARF se află deja în această facilitate nouă și își continuă programul de teste obligatorii pentru a primi autorizația de a opera cu călători și a fi transmis către ARF pentru a începe procedurile contractuale de recepție.
Trenul compus din șase vagoane Coradia Stream destinat ARF continuă să parcurgă un program de teste obligatorii, conform reglementărilor STI (Specificații Tehnice de Interoperabilitate) stabilite la nivel european și cu respectarea Regulilor Tehnice Naționale Notificate (NNTR), înainte de a putea fi recepționat de către ARF și predat operatorului de transport feroviar de călători, pentru a fi utilizat în serviciul public al României.
Depoul Alstom Grivița a fost construit de către furnizorul de material rulant Alstom, în contextul contractului de achiziții „Material rulant nou, rame electrice regionale RE-R și rame electrice interregionale RE-IR”, plus asigurarea serviciilor de mentenanță (reparații), pe o perioadă de 15 ani (cu posibilitate extinderii la 30 de ani) pentru a asigura o disponibilitate de minimum 98% din timp, pentru prestarea serviciilor publice.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole