spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Cu puțin noroc, licitația de execuție pentru Magistrala 5 de metrou Eroilor – Iancului, anul viitor

Licitația de execuție pentru Magistrala 5 de metrou Eroilor – Iancului ar putea demara anul viitor.

Lansarea licitației pentru execuția lucrărilor de structură la secțiunea Eroilor – Piața Iancului din Magistrala 5 este preconizată pentru anul 2024, potrivit reprezentanților Metrorex, citați de Economica.net.

Noul tronson din M5 va avea 5,4 kilometri și șase stații. La acest moment, sunt în derulare activitățile aferente obținerii autorizațiilor și documentațiilor premergătoare implementării proiectului, conform prevederilor contractului de proiectare și asistență tehnică aferente obiectivului Magistrala 5 (Drumul Taberei – Pantelimon), Secțiunea Eroilor (PS Operă) – Piața Iancului. Potrivit prevederilor contractului de proiectare și asistență tehnică, finalizarea proiectării se încheie la sfârșitul anului 2023.

Licitația de execuție pentru Magistrala 5 cu finanțare POT

„Lansarea licitației pentru execuția lucrărilor de structură este preconizată pentru anul 2024. Sursa de finanțare este Programul Operațional de Transport (POT 2021 – 2027)”, au precizat reprezentanții companiei.

Contractul de consultanță și proiectare pentru secțiunea Eroilor – Iancului din Magistrala 5 de metrou a fost semnat pe 29 octombrie 2021 cu asocierea 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata SpA & SWS Engineering SpA & Coding S.R.L. & Metrans Engineering S.R.L pentru aproape 40 de milioane de lei.

Valoarea contractului pentru construcția acestui tronson este estimată la 2,9 miliarde de lei cu TVA, iar lucrarea va fi finanțată din fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat și din surse proprii.

Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

Ultimele Articole