miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

Circulația tramvaiului 41, îngreunată din octombrie

Circulația tramvaiului 41 va fi îngreunată. Primăria Municipiului București va începe din luna octombrie lucrări de reabilitare a podului Grant, ceea ce va îngreuna circulația tramvaielor.

Primăria Municipiului București va începe din luna octombrie lucrări de reabilitare a podului Grant, inclusiv linia de tramvai 41, potrivit primarului general al Capitalei, Nicușor Dan. Lucrările vor fi începute mai devreme, însă până atunci se va lucra la bretelele de acces pe pod. Pe durata verii, CFR SA a solicitat Primăriei să nu facă lucrări la pod pentru că traficul feroviar este intens în această perioadă.

detalii aici în conferința de presă a primarului Nicușor Dan

Circulația tramvaiului 41 mai dificilă

În ceea ce privește linia de tramvai, vor fi făcute lucrări pe sensul Piața Crângași – Turda, celălalt sens fiind reabilitat acum trei ani. Tramvaiele vor circula pe un singur sens pe pod. Acum trei ani lucrările au fost oprite ca urmare a faptului că nu au mai existat resursele necesare continuării lucrărilor. Reparațiile la pod vor dura până în primăvara anului viitor.

Pasajul Grant are o stare tehnică „nesatisfăcătoare” şi este una dintre cele mai importante căi de transport din Capitală, având şi linia tramvaiului 41. Contractul pentru finalizarea lucrărilor începute în 2019 (și oprite în 2020) a fost semnat în această primăvară cu antreprenorul BogArt (România), singurul constructor care a depus ofertă la contractul de 58 de milioane de lei și atribuit pentru o ofertă de 54 de milioane de lei. ,,Lucrările vor începe în primăvara acestui an și vizează structura de rezistență a pasajului, reabilitarea liniei de tramvai, refacerea celor 6 bretele și a trotuarului pietonal.”, spunea în februarie viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu.

PMB a emis avizul pentru redeschiderea șantierului, iar lucrările durează 24 de luni (2 luni proiectare și 22 execuție).

 

Ultimele Articole