luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Achiziție de motorină la CFR Călători. Cât vrea operatorul de stat să dea pe litru

A fost lansată o achiziție de motorină la CFR Călători, iar operatorul feroviar de stat vrea să cumpere o cantitate de 7.000 de tone de carburant.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Carburant pentru motoare diesel (motorină Euro 5), conform SR EN 590:2022”. Valoarea totală estimată a contractului, pentru 75 de zile, este de 56.910.000 de lei, echivalentul a 11,5 milioane de euro.

Făcând calculele specifice, rezultă că este vorba de aproximativ 8,23 milioane de litri de motorină. Pe cale de consecință, operatorul feroviar de stat ofertează 6,91 lei pentru litrul de motorină.

Condiții de participare la licitația pentru furnizare de motorină la CFR Călători

La evaluarea ofertelor, prețul (componenta financiară) va conta în proporție de 95%, restul urmând a fi acordat pentru termenul de livrare. Se vor puncta termenele de livrare mai mici decât cele prevăzute în documentația de atribuire. Termenele de livrare prevăzute în documentația de atribuire la secțiunea Modelul de contract sunt de șapte zile pentru livrarea cu cisternă auto.

Operatorii economici ce depun oferta trebuie să dețină autorizație/certificat ori apartenență din punct de vedere profesional, respectiv să dețină ”Atestatul de înregistrare pentru comercializare și/sau depozitare angro sau en-detail de produse energetice”. În cazul în care operatorul economic participant la procedura de atribuire deține și antrepozit fiscal, acesta trebuie să facă dovada deţinerii Autorizaţiei valabile de antrepozit fiscal pentru desfăşurarea activităţilor de producţie sau depozitare produse energetice, motorină, valabilă la momentul prezentării.

De asemenea, se solicită certificate emise de organisme independente cu privire la standardele de asigurare a calității. Se va face dovada implementării unui sistem de management al calității în conformitate cu SR EN ISO 9001 sau echivalent.

Garanția de participare la procedura de achiziție este în valoare de 569.100 de lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 12 ianuarie 2023, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 12 aprilie 2023.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole