spot_img
vineri, mai 27, 2022
spot_img

BREAKING Ștefan Paraschiv va fi revocat din funcția de director general al Metrorex

Ștefan Paraschiv va fi revocat săptămâna viitoare din funcția de director general al Metrorex, pe care o ocupă de la începutul lunii martie a acestui an.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului de Administrație al Metrorex, obținută în exclusivitate de Club Feroviar, care va avea loc miercurea viitoare, 17 noiembrie 2021, se află revocarea directorului general.

”Revocarea din funcția de director general provizoriu a dlui Ștefan Paraschiv, alegerea unui nou director general provizoriu, pentru un mandat de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii până la maximum 6 luni, aprobarea Contractului de mandat de director general provizoriu al Metrorex SA, în conformitate cu prevederile art 64 din OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare, aprobată prin legea 111/2016, precum și mandatarea președintelui Consiliului de Administrație pentru semnarea contractului de mandat”, se precizează la punctul 5 al ordinii de zi a ședinței CA.

Ștefan Paraschiv va fi revocat după un mandat de opt luni. Scandalul cu sindicatele

Ștefan Paraschiv va fi revocat
FOTO Inquam Photo

Ștefan Paraschiv a fost numit în funcția de director general al Metrorex de către fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă la data de 9 martie 2021.

Mandatul său a fost caracterizat de un permanent scandal cu președintele Unitatea – Sindicatul Liber Metrou, formațiune sindicală condusă de Ion Rădoi. Prima ciocnire dintre cei doi a avut loc atunci când Ștefan Paraschiv a decis să demoleze chioșcurile de la metrou, administrate de societatea Sindomet Servcom SRL, administrată de USLM. Ba chiar s-a și implicat activ în procesul de demolare, fiind surprins de camerele de filmat când forța cu o rangă intrarea într-un magazin. După acest incident, sindicaliștii l-au poreclit ”Fane Rangă”.

Un al doilea ”război” a fost pe tema contractului colectiv de muncă semnat de fosta administrație a Metrorex cu USLM la finele anului trecut, prin care angajații de la metrou au primit o majorare salarială de 18%. Ștefan Paraschiv a încercat să anuleze în instanță documentul, însă a pierdut definitiv procesul.

”Aventurile” de pe piața energiei electrice

O altă ”realizare” a directorului general al Metrorex este energia electrică cumpărată la un preț foarte mare. Deși a avut la îndemână instrumentele de achiziționare pentru comodități oferite de Bursa Română de Mărfuri, Metrorex s-a încăpățânat să își cumpere singură energia necesară la licitație.

Care licitații au tot fost anulate din lipsă de ofertanți, iar societatea a trebuit să cumpere electricitate de pe piața liberă. Suma pierdută de Metrorex în doar câteva luni este de aproape 14 ori mai mare decât pagubele invocate de conducerea Metrorex pentru greva din 26 martie (2,8 milioane de lei).

Ștefan Paraschiv: ”Mi-am luat câteva zile de concediu”

Inițial, informațiile Club Feroviar indicau că Ștefan Paraschiv și-ar fi dat demisia de la conducerea Metrorex.

”Nu mi-am dat demisia, ci mi-am luat câteva zile de concediu pentru probleme personale”, ne-a răspuns el atunci când l-am întrebat despre motivele demisiei. Între timp, președintele Consiliului de Administrație al Metrorex, Mihai Barbu, a convocat ședința CA pentru miercurea viitoare, pe a cărei ordine de zi se află revocarea din funcție a lui Ștefan Paraschiv.

Ultimele Articole