marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Exproprieri pentru calea ferată Apața-Cața. Vor primi bani persoane fizice, Primăria și ANIF

Guvernul se pregătește de exproprieri pentru calea ferată Apața-Cața subsecțiunea 2 a tronsonului Brașov-Sighișoara care se află în proces de modernizare.

Pe site-ul Ministerului Transporturilor a fost postat, în consultare publică, proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea declanşării procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului și a listei imobilelor proprietate publică a unității administrativ-teritoriale, situate pe amplasamentul suplimentar care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ”Reabilitarea liniei de cale ferată Braşov-Simeria, componentă a Coridorului Rin-Dunăre, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, tronsonul Braşov-Sighișoara”, subsecțiunea: 2. Apața-Cața, aflate pe raza unității administrativ-teritoriale Ormeniș, judeţul Braşov.Despăgubiri în valoare totală de peste 9.000 de lei

Proiectul vizează aprobarea amplasamentului suplimentar al lucrării, declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată și a listei proprietarilor de imobile proprietate privată supuse exproprierii, aflate pe raza unității administrativ-teritoriale Ormeniș, judeţul Braşov. Sumele individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor totalizează 9.634,76 lei pentru un număr total de 19 imobile terenuri în suprafață de 8.705 mp. Pe lista de exproprieri pentru calea ferată Apața-Cața se află terenuri ale unor persoane fizice, ale unui composesorat, ale Primăriei Ormeniș și ale Agenției Naționale pentru Îmbunătățiri funciare.

Sumele individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar al lucrării se vor aloca de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2024, nr. 421/2023, la capitolul 84.01 ”Transporturi”, titlul 58 „Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014 – 2020”, articolul 58.19 – Transferuri din bugetul de stat necesare susținerii derulării proiectelor aprobate la finanțare în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole